MALAYSIA
Lelaki warga emas meninggal dunia ketika mendaki

Seorang lelaki warga emas meninggal dunia selepas pengsan ketika melakukan aktiviti pendakian di Hutan Negara Cheruk Tokun hari ini. - Foto Sinar Harian
BUKIT MERTAJAM: Seorang lelaki warga emas meninggal dunia selepas pengsan ketika melakukan aktiviti pendakian di Hutan Negara Cheruk Tokun di sini hari ini.
Penolong Pengarah Bahagian Operasi Kebombaan dan Penyelamat Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Pulau Pinang John Sagun Francis berkata pihaknya menerima panggilan kecemasan pada 4.59 petang sebelum sepasukan anggota dihantar ke lokasi.
"Mangsa dilaporkan pengsan ketika melakukan aktiviti pendakian dan telah disahkan meninggal dunia oleh pasukan perubatan Kementerian Kesihatan (KKM) yang turut berada di lokasi.
"Pihak bomba seterusnya membawa turun mayat mangsa ke kaki bukit sebelum dihantar ke hospital untuk bedah siasat," katanya dalam kenyataan malam ini.-- BERNAMA
Must-Watch Video
Cara lain mengikuti berita kami