awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
Lain-Lain
  • Teknologi
  • Podcast
Pempengaruh media sosial didakwa rogol, lakukan amang seksual terhadap dua remaja
Sultan Selangor amat dukacita insiden bakar suar, tidak berkenan budaya samseng
Aspek perjawatan, skim AKPS dijangka selesai selewatnya awal suku kedua 2026 - KP
  • POLISI PRIVASI
  • TERMA PENGGUNAAN
  • IKLAN BERSAMA KAMI
  • PELABUR

© 2025 Astro AWANI Network Sdn. Bhd. 200001032668(535275-D) All Rights Reserved.

Mangsa banjir di Johor kekal 36 orang petang ini

Bernama
Bernama
18/12/2024
07:00 MYT
Mangsa banjir di Johor kekal 36 orang petang ini
Kesemua mangsa masih berlindung di pusat pemindahan sementara (PPS) Balai Raya Kampung Batu Badak di Segamat. -Gambar fail/Facebook APM
JOHOR BAHRU: Situasi banjir di Johor tidak menunjukkan sebarang perubahan dengan jumlah mangsa kekal 36 orang daripada 11 keluarga sehingga pukul 2 petang ini.

Ringkasan AI
  • Situasi banjir di Johor kekal dengan 36 mangsa daripada 11 keluarga masih berlindung di PPS Balai Raya Kampung Batu Badak, Segamat.
  • Stesen Sungai Paya Dato di Mersing melebihi paras bahaya dengan bacaan 2.04 meter dan menunjukkan trend menaik.
  • Cuaca di Muar, Kluang, Batu Pahat, Kota Tinggi, dan Kulai dijangka mendung, Johor Bahru, Pontian, dan Tangkak cerah, manakala Mersing dan Segamat diramalkan hujan petang ini.

Pengerusi Jawatankuasa Pengurusan Bencana Negeri (JPBN) Tan Sri Dr Azmi Rohani dalam kenyataan hari ini memaklumkan kesemua mangsa masih berlindung di pusat pemindahan sementara (PPS) Balai Raya Kampung Batu Badak di Segamat.
"Selain itu, hanya stesen Sungai Paya Dato di Mersing dilaporkan melebihi paras bahaya dengan bacaan 2.04 meter (trend menaik)," katanya.
Beliau berkata keadaan cuaca di daerah Muar, Kluang, Batu Pahat, Kota Tinggi dan Kulai dijangka mendung, manakala Johor Bahru, Pontian serta Tangkak cerah, sementara Mersing dan Segamat diramalkan hujan petang ini.
-- BERNAMA
Topic Berkaitan
#banjir
#PPS
#mangsa banjir
#Johor Bahru
Must-Watch Video
Cara lain mengikuti berita kami
Iklan