awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
Lain-Lain
  • Teknologi
  • Podcast
KPDN Kedah kesan 1,071 kes, nilai kompaun lebih RM867,000
Onn Hafiz mohon rakyat Johor peka perkembangan cuaca semasa
KPDN Kelantan rampas barangan hampir RM4.7 juta sepanjang tahun
  • POLISI PRIVASI
  • TERMA PENGGUNAAN
  • IKLAN BERSAMA KAMI
  • PELABUR

© 2025 Astro AWANI Network Sdn. Bhd. 200001032668(535275-D) All Rights Reserved.

Nilai Bitcoin kembali naik melepasi RM400,000

Amanz
Amanz
04/03/2025
03:30 MYT
Nilai Bitcoin kembali naik melepasi RM400,000
Nilai Bitcoin kembali naik ke $94,801 (~RM 424,082) selepas Presiden Trump mengumumkan Amerika Syarikat akan mempunyai rizab mata wang kripto dalam bentuk Bitcoin, ETH, XRP, SOL, dan ADA. -Amanz
MINGGU lalu, nilai Bitcoin turun mendadak ke $86.138 (~RM380,000) berbanding nilai tertinggi $106,449 (~RM 469,652) yang dicapai pada 16 Disember tahun lalu.

Ringkasan AI
  • Nilai Bitcoin turun mendadak minggu lalu ke $86,138 (RM380,000) tetapi naik semula ke $94,801 (RM424,082) selepas pengumuman Presiden Trump mengenai rizab mata wang kripto.
  • Pengumuman Trump menyebabkan peningkatan nilai mata wang kripto lain, walaupun pelabur mengalami kerugian lebih $12 bilion kerana memecoin TRUMP.
  • Presiden Argentina Javier Melei juga terlibat dalam skandal kripto selepas nilai memecoin Libra jatuh mendadak.

Ini adalah nilai terendah sejak 2025 bermula dan menongkah arus trend peningkatan yang berlaku selepas Donald Trump memenangi pilihan raya presiden Amerika Syarikat pada 6 November lalu.
Hari ini ia kembali mencanak naik ke $94,801 (~RM 424,082) selepas Presiden Trump mengumumkan Amerika Syarikat akan mempunyai rizab mata wang kripto dalam bentuk Bitcoin, ETH, XRP, SOL, dan ADA.
Ini menurut beliau akan menjadikan Amerika negara kripto utama dunia. Selain Bitcoin, nilai mata wang kripto wang yang juga meningkat pasca pengumuman dilakukan.
Pengumuman dilakukan sehari selepas berita pelabur mengalami kerugian lebih $12 bilion kerana memiliki memecoin TRUMP yang dilancarkan oleh beliau sebulan yang lalu.
Selain Trump, Presiden Argentina Javier Melei juga terpalit dengan skandal kripto selepas memecoin Libra selepas nilainya jauh mendadak selepas dipromosikan oleh beliau. -Amanz
Topic Berkaitan
#Bitcoin
#Donald Trump
#memecoin
#rizab mata wang kripto
Must-Watch Video
Cara lain mengikuti berita kami
Iklan