KUALA LUMPUR: Perdana Menteri Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob hari ini menghadiri Majlis Sambutan Aidilfitri Kementerian Belia dan Sukan di Axiata Arena, Bukit Jalil.
Ketibaan Ismail Sabri disambut Menteri Belia dan Sukan Datuk Seri Ahmad Faizal Azumu dan timbalannya Datuk Seri Ti Lian Ker.
Hadir sama pada majlis itu Menteri Kanan Pertahanan Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein, bekas Menteri Belia dan Sukan Syed Saddiq Syed Abdul Rahman, Presiden Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM) Datuk Hamidin Mohd Amin dan Ketua Pengarah Majlis Sukan Negara Datuk Ahmad Shapawi Ismail.
Presiden Majlis Olimpik Malaysia Tan Sri Mohamad Norza Zakaria dan Presiden Majlis Paralimpik Malaysia Datuk Seri Megat D. Shahriman Zaharudin turut hadir.
Majlis itu dimeriahkan dengan kehadiran legenda bola sepak Datuk Santokh Singh, bekas jaguh badminton Datuk Lee Chong Wei, warga sukan dan atlet negara.
-- BERNAMA
Bernama
Tue May 31 2022

Perdana Menteri Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob (duduk, tengah) menghadiri Majlis Sambutan Aidilfitiri Kementerian Belia dan Sukan hari ini. - Foto BERNAMA

Siri Antarabangsa Singapura: Gavin dahului hari kedua
Gavin melakukan empat birdi pada sembilan lubang pertama dan tiga pada sembilan yang berikutnya.

Bot karam Redang: Pencarian dua lagi nelayan hilang dihentikan
operasi pencarian yang diaktifkan selama empat hari ditamatkan pada jam 7 malam jumaat susulan pasukan pencarian tidak menemui sebarang petunjuk.

Warga Pakistan jadi pendaki termuda dunia takluk puncak melepasi ketinggian 8,000m
Shehroze Kashif kini menjadi pendaki gunung termuda di dunia yang berjaya mendaki 10 puncak gunung yang melebihi 8,000 meter.

PPVN akan beri tumpuan hasilkan pelbagai jenis vaksin
Jawatankuasa Kecil Rangkaian Kerjasama Vaksin bermesyuarat pada 7 Jun untuk mengenal pasti jenis vaksin yang akan dibangunkan.

Cuepacs harap khabar gembira untuk penjawat awam 30 Ogos ini
Cuepacs berharap kerajaan dapat melaksanakan sistem saraan lebih berkesan yang menyeluruh, adil serta saksama untuk semua penjawat awam di negara ini.

Jangan lewatkan kelulusan pekerja asing - FMM
Persekutuan Pengilang-Pengilang Malaysia (FMM) mengulangi gesaan agar prosedur permohonan semasa untuk kelulusan pekerja asing dikekalkan bagi menjamin kelicinan keputusan.

Malaysia sokong, bekerjasama dalam program UN-Habitat - PM
Kerajaan yakin UN-Habitat akan terus cemerlang di bawah kepemimpinan Maimunah bagi menjayakan aktiviti dan program berkaitan SDG.

Penulis kontroversi Salman Rushdie cedera ditikam atas pentas
Penulis kontroversi Salman Rushdie, cedera selepas ditikam di atas pentas di sebuah acara di Institut Chautauqua, New York pada Jumaat.

Isu iPay88 | K-KOMM ambil tindakan serta-merta
Kementerian Komunikasi dan Multimedia (K-KOMM) sudah mengambil tindakan serta merta berhubung insiden keselamatan siber membabitkan penyedia penyelesaian pembayaran dalam talian, iPay88. Menterinya, Tan Sri Annuar Musa berkata perkara itu dilakukan Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia (MCMC), Jabatan Perlindungan Data Peribadi dan Cyber Security Malaysia (CSM) yang mengadakan pertemuan dengan pihak iPay88 pada Jumaat.
![[TERKINI] Penulis novel, Salman Rushdie diserang [TERKINI] Penulis novel, Salman Rushdie diserang](https://resizer-awani.eco.astro.com.my/tr:w-177,h-100,q-100,f-auto/https://dzu2r3t0ymp2a.cloudfront.net/757/1982384/thumbnails/28747943721660322823997_640x360.jpg)
[TERKINI] Penulis novel, Salman Rushdie diserang
Penulis novel kontroversi, Salman Rushdie, diserang ketika beliau hendak memberi syarahan di New York, pada Jumaat. Serangan dilakukan oleh seorang lelaki yang belum dikenal pasti.

Jepun akan laksana langkah-langkah tangani inflasi
Perdana Menteri Jepun Fumio Kishida berkata langkah-langkah baharu untuk mengurangkan inflasi akan menjadi keutamaan bagi kabinet baharunya.

Malaysia sambut baik potensi kerjasama dengan Qatar - PM
Malaysia menyambut baik potensi kerjasama dengan Qatar dalam pelbagai bidang seperti bahagian tenaga, minyak dan gas serta sektor perumahan dan pembangunan infrastruktur.

Rayuan kes SRC: Firma guaman nafi tarik diri wakili Najib
Firma guaman yang baharu dilantik untuk mewakili Datuk Seri Najib Tun Razak dalam rayuan terakhir kes SRC International Sdn Bhd menafikan dakwaan bahawa ia akan menarik diri.

Agong berkenan terima kunjungan hormat TPM Qatar
Majlis menghadap itu adalah julung kali buat Sheikh Mohammed yang kini dalam rangka lawatan rasmi ke Asia termasuk Malaysia.

Mohd Zuki Ali dilantik semula sebagai Ketua Setiausaha Negara
Pelantikan semula Mohd Zuki adalah atas kepentingan negara kerana perkhidmatan beliau sebagai Ketua Setiausaha Negara masih diperlukan.

PM terima 'Golden Mongkol Award' pada majlis perasmian Kejohanan Muay Thai Remaja Dunia
Perdana Menteri Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob hari ini menerima "Golden Mongkol Award" pada majlis perasmian Kejohanan Muay Thai Remaja Dunia 2022, hari ini.

Larangan bertukar parti: PM akan maklum kerajaan negeri pinda perlembagaan negeri - Wan Junaidi
Ia selaras dengan Rang Undang-Undang Perlembagaan (Pindaan) (No. 3) mengenai peruntukan Larangan Ahli Parlimen Bertukar Parti.

Akta Antilompat Parti: PM yakin dapat sokongan penuh Dewan Negara
Berdasarkan perbahasan yang beliau dengar di Dewan Negara, mereka telah menyatakan sokongan untuk pelaksanaannya.

Skandal LCS: PM perlu panggil Sidang Khas Parlimen - Steven Sim
Kegagalan penghantaran kapal berkenaan adalah antara perkara yang perlu dibahaskan dalam Sidang Khas Parlimen, kata Steven Sim.

Jangan gentar dengan ribut dan badai, kata PM Lee sempena sambutan Hari Kebangsaan Singapura ke-57
Perdana Menteri Singapura Lee Hsien Loong mengingatkan rakyatnya agar sentiasa kekal bersatu dan teguh.