awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
Lain-Lain
  • Teknologi
  • Podcast
Berita tempatan pilihan sepanjang hari ini
Remaja lelaki ditemukan lemas terjatuh dalam sungai di Jeli
Penjenamaan semula Hospital Pakar Pusrawi perkukuh perkhidmatan kesihatan patuh syariah
  • POLISI PRIVASI
  • TERMA PENGGUNAAN
  • IKLAN BERSAMA KAMI
  • PELABUR

© 2025 Astro AWANI Network Sdn. Bhd. 200001032668(535275-D) All Rights Reserved.

Polis buru penunggang motosikal ragut rantai di Setia Alam

Afiezy Azaman
Afiezy Azaman
01/10/2024
00:15 MYT
Polis buru penunggang motosikal ragut rantai di Setia Alam
Perbuatan suspek itu dirakam 'dashcam' milik kenderaan mangsa dan tular di media sosial. - Foto video tular
KUALA LUMPUR: Polis sedang memburu penunggang motosikal yang bertindak meragut lantai leher seorang lelaki di Setia Alam, Shah Alam, pada Sabtu lalu.
Menurut Ketua Polis Daerah Shah Alam, Asisten Komisioner Mohd Iqbal Ibrahim, pihaknya menerima laporan daripada mangsa yang juga jurujual kereta berusia 29 tahun, pada 6.14 petang.
"Suspek dipercayai seorang lelaki yang menaiki motosikal jenis Yamaha 135LC telah berpura-pura melanggar kereta mangsa jenis Mercedes Benz.
"Namun apabila mangsa keluar untuk melihat kerosakan suspek bertindak menarik rantai leher mangsa dan terus melarikan diri. Suspek hanya berjaya melarikan separuh rantai leher kerana sempat ditarik semula oleh mangsa.
"Jumlah kerugian dianggarkan lebih kurang RM 1500 dan mangsa tidak mengalami sebarang kecederaan," katanya dalam satu kenyataan, pada Selasa.
Mengulas lanjut, Mohd Iqbal berkata, perbuatan suspek itu turut dirakam 'dashcam' milik kenderaan mangsa dan tular di media sosial.
Kes disiasat di bawah Seksyen 394 Kanun Keseksaan.
Mohd Iqbal menasihatkan orang ramai supaya lebih berhati-hati supaya tidak mudah terpedaya semasa berada di jalan raya.
"Mana-mana individu yang mempunyai maklumat lanjut boleh menghubungi pegawai penyiasat Sarjan Shatish ditalian 010-5643645," katanya.
Topic Berkaitan
#ragut
#Mohd Iqbal Ibrahim
#motosikal
#terkini
Must-Watch Video
Cara lain mengikuti berita kami
Iklan