awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
Lain-Lain
  • Teknologi
  • Podcast
Agong berkenan terima menghadap Menteri Agama
Suspek tikam ibu hingga mati direman tujuh hari
Shila Amzah rai 25 tahun perjalanan seni di pentas prestij DFP
  • POLISI PRIVASI
  • TERMA PENGGUNAAN
  • IKLAN BERSAMA KAMI
  • PELABUR

© 2025 Astro AWANI Network Sdn. Bhd. 200001032668(535275-D) All Rights Reserved.

Sekarang baru nak cakap tentang rakyat? - Annuar Musa

Madiha Abdullah
Madiha Abdullah
24/02/2020
02:55 MYT
Sekarang baru nak cakap tentang rakyat? - Annuar Musa
Tan Sri Annuar Musa menempelak Nga Kor Ming supaya jangan terlalu sombong dalam membuat sebarang kenyataan. - Astro AWANI / Shahir Omar
Setiausaha Agung UMNO Tan Sri Annuar Musa menempelak Nga Kor Ming supaya jangan terlalu sombong dalam membuat sebarang kenyataan.
Teguran itu diberi Annuar susulan kenyataan Timbalan Setiausaha Agung DAP itu yang menyifatkan pembentukan 'kerajaan pintu belakang' adalah bercanggah dengan Perlembagaan Persekutuan dan salah di sisi undang-undang.
"Semua Ahli Parlimen mewakili rakyat. Sebab itu jangan terlalu sombong.
"Sekarang baru nak cakap tentang rakyat, selama dua tahun anda 'kencing' rakyat!" tulis Annuar dalam kemas kini di akaun Twitter.
Govt that loses the support loses the legitimacy....simple right?..the people??..YES!!...all MPs represent the people..SEBAB ITU JGN TERLALU SOMBONG YB!!..only now you talk about rakyat..for two years you kencing rakyat! https://t.co/lBIEP0wdl5
— Annuar Musa (@AnnuarMusa) February 23, 2020
Dalam kenyataannya pada Ahad, Nga berkata Malaysia adalah negara demokrasi berparlimen, justeru aspirasi dan mandat rakyat wajib dihormati oleh semua pihak.
Beberapa parti besar mengadakan mesyuarat khas di Kuala Lumpur dan Petaling Jaya pada Ahad, sebelum bertemu dalam satu majlis makan malam di Hotel Sheraton, Petaling Jaya.
Ia mencetuskan spekulasi bahawa akan terbentuknya gabungan pakatan kerajaan baharu dalam tempoh terdekat, namun semua pemimpin masih bertindak mengunci mulut.
Topic Berkaitan
#Annuar Musa
#DAP
#gabungan pakatan kerajaan
#kerajaan
#kerajaan pintu belakang
#mesyuarat parti politik
#Nga Kor Ming
#Parlimen
#Twitter
#UMNO
#undang-undang
Must-Watch Video
Cara lain mengikuti berita kami
Iklan