KUALA LUMPUR: Menteri Kabinet menerusi media sosial masing-masing merafak sembah dan menzahirkan ucapan tahniah sempena Ulang Tahun Hari Keputeraan Rasmi Yang di-Pertuan Agong Sultan Ibrahim hari ini.

Timbalan Perdana Menteri Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi dan keluarga mendoakan agar pemerintahan Yang di-Pertuan Agong Sultan Ibrahim bersemayam di takhta kebesaran dengan penuh kedaulatan, dilanjutkan usia dan sentiasa diberkati Allah SWT.

Timbalan Perdana Menteri Datuk Seri Fadillah Yusof mendoakan semoga Seri Paduka Baginda kekal qarar bersemayam di atas singgahsana takhta pemerintahan dengan penuh kebesaran, kedaulatan dan kesejahteraan serta memerintah dengan adil dan saksama.

"Patik dan seluruh rakyat Malaysia mendoakan agar Kebawah Duli Yang Maha Mulia Seri Paduka Baginda sentiasa dilimpahi keberkatan. Dirgahayu Tuanku," katanya.

Menteri Komunikasi Fahmi Fadzil turut merafak sembah dan mengucapkan setinggi-tinggi tahniah sempena Ulang Tahun Hari Keputeraan Rasmi Yang di-Pertuan Agong Sultan Ibrahim.

"Sembah takzim daripada patik serta seluruh warga Kementerian Komunikasi dan Pejabat Ahli Parlimen Lembah Pantai. Daulat Tuanku. Dirgahayu Tuanku," katanya.

Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Undang-Undang dan Reformasi Institusi) Datuk Seri Azalina Othman Said mendoakan semoga Allah SWT melanjutkan usia Seri Paduka Baginda dan sentiasa dalam peliharaan dan rahmat-Nya.

Menteri Pendidikan Fadhlina Sidek turut mendoakan semoga Allah SWT melanjutkan usia dan merahmati pemerintahan Yang di-Pertuan Agong Sultan Ibrahim.

Menteri Pertanian dan Keterjaminan Makanan Datuk Seri Mohamad Sabu mendoakan semoga Allah SWT mengurniakan kesihatan dan kesejahteraan yang berpanjangan kepada Seri Paduka Baginda dan Raja Permaisuri Agong serta seluruh Kerabat Diraja.

-- BERNAMA