awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
Lain-Lain
  • Teknologi
  • Podcast
Polis terima lima laporan kanak-kanak dipukul di tadika, dua penjaga ditahan
Pencemaran Sungai Sayong: JAS Johor, Jabatan Perikanan jalankan siasatan
Lelaki Palestin maut ditembak tentera Israel, peneroka haram bakar kenderaan di Tebing Barat
  • POLISI PRIVASI
  • TERMA PENGGUNAAN
  • IKLAN BERSAMA KAMI
  • PELABUR

© 2025 Astro AWANI Network Sdn. Bhd. 200001032668(535275-D) All Rights Reserved.

'Kita perlu jadikan BN pembangkang yang berwibawa' - KJ

Firdaus Azil
Firdaus Azil
14/05/2018
09:58 MYT
'Kita perlu jadikan BN pembangkang yang berwibawa' - KJ
Khairy tekad setia bersama BN dan menyeru 78 Ahli Parlimen BN supaya menjadi pembangkang yang berwibawa. - BERNAMA/Fail
Ahli Parlimen Rembau, Khairy Jamaluddin tekad untuk bangkit daripada kekalahan partinya, Barisan Nasional (BN) pada Pilihan Raya Umum Ke-14 (PRU14) untuk membentuk kem pembangkang yang berwibawa.
Walaupun sedar kekalahan BN kepada Pakatan Harapan (PH) menunjukkan rakyat menolak BN, katanya, rakyat juga mahu BN dilihat sebagai pembangkang yang berintegriti dan bertanggungjawab.
"Penolakan rakyat terhadap BN masih jelas dalam ingatan.
"Tetapi, dalam beberapa minggu akan datang, kita akan memulakan tugas sebagai pembangkang yang berwibawa bagi mengembalikan kepercayaan kepada rakyat," kata bekas menteri belia dan sukan itu dalam satu sidang media Pergerakan Pemuda UMNO di ibu negara, hari ini.
Jelas beliau, pihaknya akan sentiasa menilai dan memastikan kerajaan semasa memenuhi manifesto mereka pada PRU14.
Khairy menambah, proses pemulihan UMNO dan BN bukan sahaja bergantung kepada ahli tetapi mereka yang menang kerusi pada PRU14 juga.
"Kita mempunyai 78 Ahli Parlimen. Kita perlu memberikan perkhidmatan terbaik kepada rakyat setelah mereka memilih kita," ujar beliau.
Beliau turut mengharapkan dasar-dasar kerajaan sebelum ini dikaji secara objektif.
Pada PRU14 minggu lalu, Khairy memenangi kerusi Parlimen Rembau yang disandangnya sejak 2008 dengan majoriti 18,357 undi.
Topic Berkaitan
#Barisan Nasional
#dasar kerajaan
#demokrasi
#MalaysiaMemilih
#Pakatan Harapan
#pembangkang
#PRU14
#rakyat
#TN50
Must-Watch Video
Cara lain mengikuti berita kami
Iklan