KOTA KINABALU: Pemimpin muda Parti Gagasan Rakyat Sabah (Gagasan Rakyat) diingatkan supaya tidak melihat jawatan dalam parti sebagai batu loncatan untuk mendapatkan pangkat lebih tinggi serta kekayaan semata-mata.

Timbalan Presiden Gagasan Rakyat Datuk Seri Masidi Manjun sebaliknya berkata ia harus dijadikan sebagai peluang untuk berkhidmat kepada rakyat dan menabur jasa bagi pembangunan negeri.

"Pastikan kita berkhidmat untuk semua rakyat tanpa mengira fahaman politik atau keahlian parti politik. Kalau niat ini kita dapat terapkan kepada setiap orang politik, rakyat akan rasa terbela dan memudahkan kita mencapai matlamat untuk membangunkan negara dan negeri Sabah," katanya.

Beliau berkata demikian kepada pemberita selepas merasmikan persidangan sayap Pemuda, Wanita dan Beliawanis Gagasan Rakyat di sini hari ini.

Masidi yang juga Menteri Kewangan Sabah berkata pemimpin dan ahli parti perlu sentiasa peka dengan situasi semasa dihadapi rakyat di negeri ini dan memastikan setiap inisiatif, program dan keputusan parti selaras dengan kepentingan rakyat serta kesejahteraan negeri.

Menurut Masidi kualiti kepimpinan Gagasan Rakyat akan memastikan parti itu sentiasa kekal relevan dan diterima rakyat.

-- BERNAMA