awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
Lain-Lain
  • Teknologi
  • Podcast
Pantau tingkah laku anak, elak jadi mangsa jenayah siber
Elak jadi mangsa penipuan rumah kebajikan palsu - Nancy
Empat lelaki ditahan cuba seludup haiwan ternakan guna jalan tikus
  • POLISI PRIVASI
  • TERMA PENGGUNAAN
  • IKLAN BERSAMA KAMI
  • PELABUR

© 2025 Astro AWANI Network Sdn. Bhd. 200001032668(535275-D) All Rights Reserved.

Program Jelajah Bongkar, platform rakyat nilai pemimpin negeri dipilih

Bernama
Bernama
12/10/2024
21:30 MYT
Program Jelajah Bongkar, platform rakyat nilai pemimpin negeri dipilih
Johari hadir bagi merasmikan program Jelajah Bongkar di Dewan Majlis Perbandaran Sungai Petani Kedah (MPSPK), dekat Sungai Petani, 12 Okt 2024. - Foto Badan Perhubungan UMNO Negeri Kedah
SUNGAI PETANI: Badan Perhubungan UMNO Kedah menganjurkan Program Jelajah Bongkar sebagai platform untuk rakyat di negeri itu menilai prestasi setiap wakil rakyat yang dipillih mereka, sama ada telah menunaikan janji sejak dipilih menerajui Kedah.
Naib Presiden UMNO Datuk Seri Johari Abdul Ghani berkata program berbentuk turun padang itu bertujuan memberi penerangan berkaitan fakta serta fitnah tentang sesuatu isu atau perkara yang berlaku.
"Jadi inilah yang telah dibuat dan disusun oleh Badan Perhubungan UMNO Kedah dan juga seluruh 15 Bahagian UMNO untuk memastikan kita dapat turun ke bawah memberi pandangan, peringatan kepada rakyat negeri Kedah," katanya.
Johari yang juga Menteri Perladangan dan Komoditi berkata kepada pemberita selepas merasmikan program Jelajah Bongkar di Dewan Majlis Perbandaran Sungai Petani Kedah (MPSPK) dekat sini pada Sabtu.
Beliau berkata penting untuk rakyat Kedah menilai sama ada pemimpin yang dipilih itu telahpun melaksanakan janji-janji mereka semasa pilihan raya lepas.
"Apa yang paling penting bila kita berdepan dengan masalah rakyat contohnya banjir... kerajaan Persekutuan menyalurkan RM13 juta. Jadi saya nak tanya dalam keadaan ramai rakyat yang terkesan itu, adakah mereka mendapat bantuan daripada kerajaan negeri?
"Janji-janji yang telah dilontarkan waktu pilihan raya yang lepas pula, adakah ia telah ditunaikan atau tidak... jadi inilah antara isu-isu yang kita bincang tadi dalam Jelajah Bongkar," katanya.
Sementara itu, Pengerusi UMNO Kedah Datuk Seri Mahdzir Khalid berkata rakyat perlu melihat realiti berbanding cerita fitnah dan kebencian.
"Kita cakap benda yang betul kepada rakyat bukan retorik, bukan cerita pembohongan... cerita benar dalam hal berkaitan dengan kebajikan rakyat dan bagaimana masa hadapan di Kedah ni, berubah atau jalan terus ke hadapan," katanya.
-- BERNAMA
Topic Berkaitan
#fitnah
#JOHARI ABDUL GHANI
#Program Jelajah Bongkar
#UMNO Kedah
Must-Watch Video
Cara lain mengikuti berita kami
Iklan