KEMAMAN: Datuk Seri Ahmad Shabery Cheek berkata beliau sedia undur diri bagi memberi laluan kepada muka baru pada Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU15) akan datang.

Menurut Ahli Majlis Tertinggi UMNO itu, tindakan itu bagi memberi peluang kepada individu yang berwibawa untuk menawarkan khidmat cemerlang kepada rakyat.

Katanya, beliau juga bersedia menawarkan khidmat serta berkongsi pengalaman untuk membantu calon yang diketengahkan supaya beroleh kemenangan.

"Kalau dalam konteks di Kemaman ini, perbincangan ataupun cara perundingan dibuat di peringkat bahagian, dan juga turun ke peringkat Dewan-dewan Undangan Negeri (DUN).

"DUN turut memberi sumbangan, mengemukakan pandangan mereka, tentang siapakah yang mereka rasakan layak untuk dicalonkan pada kali ini.

"Jadi, secara prinsipnya, saya suka melihat wajah-wajah baru. Kerana, ini penting untuk menjadi sebahagian daripada penjenamaan kepada Barisan Nasional (BN) dalam menghadapi pilihan raya yang akan datang," katanya.

Ahmad Shabery ditemui pada Majlis Pelancaran Jentera PRU15 BN Negeri Terengganu di sini semalam.

Katanya, beliau yakin pucuk pimpinan mempunyai formula terbaik untuk memilih calon yang mampu memenangi hati rakyat.

Sebelum ini, Ahmad Shabery menerusi catatan di Facebook miliknya menyatakan hasrat memberi ruang kepada individu lain menjadi calon UMNO di Terengganu.