awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
Lain-Lain
  • Teknologi
  • Podcast
Polis buka kertas siasatan pemalsuan dokumen tujuh pemain warisan
Ringgit melonjak: Ahli ekonomi jangka mata wang tempatan mungkin kembali ke paras 3.82
Tiga ADUN Perlis tergugur jawatan diminta pulangkan segera aset kerajaan negeri
  • POLISI PRIVASI
  • TERMA PENGGUNAAN
  • IKLAN BERSAMA KAMI
  • PELABUR

© 2025 Astro AWANI Network Sdn. Bhd. 200001032668(535275-D) All Rights Reserved.

Liek Hou tidak sabar tamatkan kuarantin, rindu masakan ibu, isteri

Astro Arena
Astro Arena
07/09/2021
23:25 MYT
Liek Hou tidak sabar tamatkan kuarantin, rindu masakan ibu, isteri
Jaguh negara itu, dengan tersipu malu, mengakui sudah lama merindukan masakan ibu dan isterinya sepanjang mempersiapkan diri bagi menghadapi temasya berkenaan. -Astro Arena
PEMENANG pingat emas acara badminton SU5 Sukan Paralimpik Tokyo 2020, Cheah Liek Hou, tidak sabar untuk menamatkan tempoh kuarantin selama 14 hari untuk bertemu keluarga tercinta.
Jaguh negara itu, dengan tersipu malu, mengakui sudah lama merindukan masakan ibu dan isterinya sepanjang mempersiapkan diri bagi menghadapi temasya berkenaan.
Dalam temu bual bersama wartawan Nadi Arena, Yeoh Pek Xian, dia berkata: "Saya akan pulang ke rumah dahulu (selepas kuarantin) untuk berjumpa dengan keluarga saya dan menunjukkan pingat emas yang saya menangi di Tokyo kepada mereka.
"Saya mahu menceritakan segala-gala yang saya hadapi di sana kepada mereka.
"Saya hanya akan bercuti selama tiga hari kerana saya ada satu kejohanan yang besar, iaitu Kejohanan Dunia, jadi saya tidak boleh berhenti berlatih terlalu lama.
"Selama ini, saya sudah lama makan di luar dan sudah lama tidak makan di rumah saya sendiri, jadi saya rindukan masakan ibu dan isteri saya.
"Masakan di luar juga sangat sedap tetapi ia tidak dapat dibandingkan dengan masakan ibu dan isteri saya.
"Kerana masakan mereka berdua (ibu dan isteri saya) sangat ikhlas untuk memberikan saya makan," katanya.
Sebagai rekod, Liek Hou muncul pemenang pingat emas pertama acara badminton dalam sejarah Sukan Paralimpik selepas menewaskan pemain nombor satu dunia dari Indonesia, Dheva Anrimusthi, 21-17, 21-15.
Topic Berkaitan
#pemenang pingat emas
#Paralimpik Tokyo 2020
#Cheah Liek Hou
#rindu masakan ibu dan isteri
Must-Watch Video
Cara lain mengikuti berita kami
Iklan