awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
Lain-Lain
  • Teknologi
  • Podcast
MBPP lupus dan tangkap 17,750 gagak, 10,171 merpati tahun lepas
Polis tahan 10 lagi individu bantu siasatan kes bunuh di Sg Bakap
Letupan di Nilai: Marah, dendam bekas kekasih dipercayai punca suspek hasilkan IED
  • POLISI PRIVASI
  • TERMA PENGGUNAAN
  • IKLAN BERSAMA KAMI
  • PELABUR

© 2025 Astro AWANI Network Sdn. Bhd. 200001032668(535275-D) All Rights Reserved.

Masalah bumbung bocor di Axiata Arena tidak akan berulang - PSM

Bernama
Bernama
03/01/2026
05:30 MYT
Masalah bumbung bocor di Axiata Arena tidak akan berulang - PSM
Menurut PSM, kerja-kerja baik pulih bumbung sudah selesai, cuma yang berlaku ketika Masters Malaysia tahun lepas, adalah disebabkan masalah kondensasi. - Gambar fail/Stadium Astro
KUALA LUMPUR: Perbadanan Stadium Malaysia (PSM) memberi jaminan masalah bumbung bocor atau titisan air yang berlaku ketika kejohanan Terbuka Malaysia dan Masters Malaysia di Axiata Arena, Bukit Jalil sebelum ini tidak akan berulang tahun ini.
Ketua Pegawai Eksekutif PSM Ilyas Jamil berkata proses penggantian bumbung lama di venue berkenaan sudah siap sepenuhnya, dan beberapa ujian telah dijalankan menjelang kejohanan Terbuka Malaysia 2026 pada Selasa depan.
"Kerja-kerja baik pulih bumbung sudah selesai, cuma yang berlaku ketika Masters Malaysia tahun lepas, adalah disebabkan masalah kondensasi. Kita sudah ambil langkah sewajarnya untuk memastikan masalah tersebut tidak berulang.
"Kita dah buat ujian beberapa minggu lepas dan kita jangka masalah sama tidak akan berlaku tahun ini," katanya ketika dihubungi Bernama baru-baru ini.
Pada tahun lepas, bumbung Axiata Arena bocor ketika saingan pusingan pertama Terbuka Malaysia 2025 menyebakan titisan air masuk ke venue berkenaan, sekali gus menyebabkan beberapa perlawanan sedang berlangsung terpaksa dihentikan seketika.
Masalah sama turut berlaku ketika saingan Masters Malaysia namun kali ini bukan disebabkan kebocoran bumbung sebaliknya berpunca daripada masalah pemeluwapan.
-- BERNAMA

Topic Berkaitan
#Perbadanan Stadium Malaysia
#bumbung bocor
#Axiata Arena
#Kejohanan Badminton Terbuka Malaysia
Must-Watch Video
Cara lain mengikuti berita kami
Iklan