ONS JABEUR mara ke perlawanan gelaran Grand Slam buat kali kedua berturut-turut tanpa menampilkan permainan terbaik, mengambil peluang tersebut atas persembahan yang goyah daripada Caroline Garcia untuk memenang aksi separuh akhir Terbuka AS, 6-1, 6-3.
Pilihan kelima, Ons Jabeur, naib juara Wimbledon Julai lalu dan kini menjadi wakil Afrika pertama beraksi di final Terbuka AS di era profesional yang bermula sejak 1968.
“Selepas Wimbledon, (terdapat) banyak tekanan terhadap saya,” kata Jabeur. “Dan saya benar-benar lega kerana saya membuktikan kemampuan saya sekali lagi.”
Jabeur akan cuba meraih kejuaraan utama yang pertama esok apabila dia bertemu pemenang separuh akhir antara wakil nombor satu dunia, Iga Swiatek dari Poland dan Aryna Sabalenka dari Belarus.
Tiada seorang pun daripada empat pemain terakhir edisi kali ini pernah mara ke final di New York. -- Stadium Astro
Astro Arena
Fri Sep 09 2022

Jabeur akan cuba meraih kejuaraan utama yang pertama esok apabila dia bertemu pemenang separuh akhir antara wakil nombor satu dunia, Iga Swiatek dari Poland dan Aryna Sabalenka dari Belarus. - Stadium Astro

Belanjawan 2024: Levi luar biasa bagi penanam sawit Sabah, Sarawak - MPOA
MPOA turut memohon kerajaan untuk menyemak semula ambang harga WPL sebanyak RM500 satu tan minyak sawit mentah.

Pelaksanaan Garis Panduan Buli, Gangguan Seksual perlu komitmen semua pihak - Pakar
Garis Panduan Salah Laku Buli dan Gangguan Seksual akan menjadi komponen penting dalam mewujudkan ekosistem yang selamat di institusi pendidikan.

Pengemaskinian Pelan Tindakan Jerebu Kebangsaan percepat tindakan agensi terlibat
Antara tindakan yang perlu dilaksanakan adalah Nadma akan mengaktifkan Jawatankuasa Pengurusan Bencana.

Lebih 175,000 saman aktif terhadap kenderaan barangan belum dilunaskan - JPJ
Selangor mencatatkan jumlah saman tertinggi sebanyak 61,940 dengan setiap saman yang dikenakan adalah sekurang-kurangnya RM300.

Tindakan 400 jemaah B40 tolak subsidi haji bantu lestarikan kewangan Tabung Haji - Mohd Na'im
Tindakan 400 jemaah haji kategori B40 yang menolak pemberian subsidi tahun ini meskipun layak menerimanya dilihat mampu membantu melestarikan kewangan Tabung Haji.

Ada pihak cemburu, mahu pecahkan Kerajaan Perpaduan - PM Anwar
Perdana Menteri Datuk Seri Anwar Ibrahim berkata ada pihak tidak senang dan mahu pecahkan Kerajaan Perpaduan kerana cemburu dengan kekuatan gabungan itu.

Polis Pakistan tumpas sindiket dalangi 328 pemindahan buah pinggang haram
Kumpulan itu akan mengenakan bayaran kepada pesakit tempatan US$10,000 dan mengenakan bayaran kepada warga asing US$35,000.

Pihak sorok beras akan diambil tindakan undang-undang - PM Anwar
Datuk Seri Anwar Ibrahim memberi amaran, mana-mana pihak yang didapati menyorok beras di negara ini akan diheret ke mahkamah.
Pertemuan Speaker: Keterjaminan makanan, perubahan iklim antara topik perbincangan
Mesyuarat melibatkan dua negara itu adalah merupakan langkah berterusan Parlimen Malaysia dalam meningkatkan kerjasama pelbagai hala antara Parlimen di negara Asia Tenggara.
Kumpul berjuta pensel, dinding kedai umpama lukisan berwarna-warni
Menurut al-Mandalawi, sejak muda dia menggunakan wang gajinya untuk membeli pensel dan kini berusia 56 tahun, tidak hairanlah koleksinya kini sudah berjuta.

Tenis Terbuka AS: Casper Ruud atasi Karen Khachanov untuk ke final
Casper Ruud akan melakukan penampilan kedua dalam final kejohanan Grand Slam sepanjang tahun ini selepas menewaskan Karen Khachanov.

Tenis Terbuka AS: Jabeur mara ke final Grand Slam buat kali kedua berturut-turut
Ons Jabeur, naib juara Wimbledon Julai lalu dan kini menjadi wakil Afrika pertama beraksi di final Terbuka AS di era profesional yang bermula sejak 1968.

Terbuka AS: Serena, Venus terima tiket wildcard acara beregu
Serena berdepan Danka Kovinic pada pusingan satu manakala Venus memulakan kempennya menentang Alison van Uytvanck.

Terbuka AS: Nadal akui sedih Djokovic tidak ambil bahagian
Djokovic tidak membuat perjalanan ke New York kerana pelawat ke AS dikehendaki mempamerkan bukti vaksinasi COVID-19.