JUAN Mata telah menggesa untuk menetapkan semula di Manchester United kerana dia mencadangkan mana-mana pemain yang tidak memenuhi piawaian tidak seharusnya berada di Old Trafford.

United telah mengalami satu lagi musim yang suram dan, tanpa mengira keputusan dalam perlawanan terakhir mereka di Crystal Palace, akan menamatkan kempen dengan pungutan mata terendah dalam sejarah Liga Perdana Inggeris.

Ole Gunnar Solskjaer telah dipecat pada akhir November sebelum pelantikan jangka pendek Ralf Rangnick, bakal mengakhiri musim dengan kadar kemenangan paling rendah berbanding mana-mana pengurus United dalam sejarah EPL (kini 43.5 peratus -- 10 kemenangan daripada 23 perlawanan).

Erik ten Hag adalah orang seterusnya yang ditugaskan untuk mengubah nasib United, dan pemain tengah Mata menggesa penambahbaikan daripada pasukannya pada musim depan kerana persoalan berterusan mengenai komitmen dan sikap pemain.

“Ia jelas bahawa di atas padang, kami telah melakukan banyak kesilapan,” kata Mata kepada The Athletic.

“Kami juga boleh menangani situasi tertentu yang berlaku dalam kelab, perubahan pengurus, perkara negatif.

"Akhirnya, kami membiarkan itu mungkin menjejaskan terlalu banyak tenaga Carrington.

"Sesetengah piawaian tidak dipenuhi. Sama ada sikap, tahap latihan, aktiviti di luar padang, yang tidak termasuk pemain, kami belum cukup bagus. Jadi di situlah kami boleh belajar.

"Selain itu, perkara tertentu berada di luar kawalan kami, yang tidak sepatutnya kami biarkan menjejaskan kami. Anda berasa begitu apabila anda melihat perkara tertentu tidak cukup baik. Tetapi kami tidak sepatutnya membiarkan perkara itu berlaku.

"Banyak keadaan boleh menjejaskan tingkah laku tertentu. Jika anda tidak mempunyai asas yang kukuh, apabila perkara buruk datang, sukar untuk kekal bersama.

"Kami memerlukan menetapkan semula budaya ke dalam kelab ini. Itulah pendapat saya. Piawaian, apa yang dimaksudkan untuk mewakili kelab ini kepada mana-mana pemain, apa yang melayakkan anda bermain untuk Manchester United, apa yang diharapkan di atas padang dan di luar padang.

"Banyak perkara yang perlu jelas -- ini adalah Manchester United dan sesiapa yang tidak memenuhi piawaian itu tidak memenuhi tugas dan tidak sepatutnya berada di sini."