awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
Lain-Lain
  • Teknologi
  • Podcast
SPRM rekod nilai sitaan, kompaun, pulih aset RM8.4 bilion
Wanita 'terkandas' di KLIA diserah ke Hospital Kajang, miliki kad mental
HTC sasar lancar kaca mata pintar VIVE Eagle di Asia Tenggara awal 2026
  • POLISI PRIVASI
  • TERMA PENGGUNAAN
  • IKLAN BERSAMA KAMI
  • PELABUR

© 2025 Astro AWANI Network Sdn. Bhd. 200001032668(535275-D) All Rights Reserved.

Polis sahkan terima laporan lelaki dipercayai menyamar jadi penolong pegawai perubatan

Bernama
Bernama
21/04/2025
13:09 MYT
Polis sahkan terima laporan lelaki dipercayai menyamar jadi penolong pegawai perubatan
Pihak polis menerima laporan mengenai penyamaran lelaki itu pada 9 April dan kini polis sedang menyiasat kes itu secara terperinci mengikut Seksyen 170 Kanun Keseksaan.
KANGAR: Polis mengesahkan menerima laporan kejadian seorang lelaki berusia 22 tahun dipercayai menyamar sebagai penolong pegawai perubatan di sebuah hospital di sini, yang video memaparkan lelaki itu lengkap beruniform seperti petugas kesihatan itu tular melalui platform TikTok semalam.
Ketua Polis Daerah Kangar ACP Yusharifuddin Mohd Yusop berkata pihak polis menerima laporan mengenai penyamaran lelaki itu pada 9 April dan kini polis sedang menyiasat kes itu secara terperinci mengikut Seksyen 170 Kanun Keseksaan.
"Untuk makluman awal pihak polis ada terima laporan. Siasatan sedang dijalankan pihak polis," katanya dalam kenyataan ringkas kepada pemberita hari ini.
Semakan Bernama setakat berita ini ditulis mendapati video itu telahpun dipadam menerusi akaun TikTok berkenaan.
-- BERNAMA
Topic Berkaitan
#polis
#individu menyamar
#pegawai perubatan
#TikTok
Must-Watch Video
Cara lain mengikuti berita kami
Iklan