Tutup

Berita  | Dunia

Singapura catat dua lagi kes jangkitan koronavirus

Singapura catat dua lagi kes jangkitan koronavirus
Singapura mengesahkan dua lagi kes jangkitan novel koronavirus pada Isnin sekali gus menjadikan jumlah keseluruhan di negara tersebut kepada 45 kes. - Gambar fail/AP
SINGAPURA: Singapura mengesahkan dua lagi kes jangkitan novel koronavirus pada Isnin sekali gus menjadikan jumlah keseluruhan di negara tersebut kepada 45 kes.

Menurut Kementerian Kesihatan Singapura, salah seorang mangsa merupakan pekerja di sebuah organisasi Certis Cisco yang ditugaskan untuk menguruskan sistem kuarantin terhadap dua individu yang pulang dari bandar Wuhan, China.

Manakala seorang lagi mangsa merupakan kanak-kanak perempuan berusia dua tahun yang juga rakyat negara itu.

Kanak-kanak perempuan itu dikatakan salah seorang daripada warga Singapura yang dibawa pulang dari Wuhan pada 30 Januari lalu.
Pada masa sama, seorang pesakit juga dilaporkan pulih dan dibenarkan pulang, menjadikan seramai tujuh pesakit di Singapura yang kini telah pulih sepenuhnya.

Sementara itu, dilaporkan seramai tujuh lagi mangsa jangkitan koronavirus yang sedang dalam tempoh kuarantin berada dalam keadaan kritikal.
BACA: Singapura siap siaga, DORSCON tanda warna, koronavirus jingga

B
ACA: 
Tiga kes baharu koronavirus di Singapura, empat lagi dibenarkan pulang


Tag: Singapura, coronavirus, Kanak-kanak, Kementerian Kesihatan, mangsa, China, Hospital, novel koronavirus, Wuhan, HubeiKomen Anda?

* Klik pada "Sort by" untuk kemaskini komen

PENAFIAN:
Astro AWANI tidak bertanggungjawab terhadap pendapat yang diutarakan melalui artikel ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Terima kasih.