Tutup
announcement
NOTIS
Beralih ke pengalaman baharu laman web Astro AWANI. Klik di sini!

Anak sepupu Neelofa berusia enam bulan sah dijangkiti COVID-19

Anak sepupu Neelofa berusia enam bulan sah dijangkiti COVID-19
Menerusi perkongsian di Instagram, Neelofa memohon orang ramai agar mendoakan kesejahteraan anak sepupunya yang bernama Noor Sameera. - Foto Instagram neelofa
KUALA LUMPUR: Cakap sahaja tentang jangkitan COVID-19, pastinya ramai yang berasa takut dan berdoa agar diri dan insan tersayang dijauhkan daripada wabak tersebut.

Ini kerana, penyakit yang dikategorikan sebagai pandemik itu tidak mengenal siapa, kerana ia sudah pun dijangkiti oleh beberapa orang ternama, seperti pemimpin, doktor, selebriti mahupun rakyat biasa.

Baru-baru ini, pelakon dan pengacara terkenal, Neelofa mendedahkan bahawa anak kepada sepupunya yang berusia enam bulan sah dijangkiti COVID-19.

Menerusi perkongsian gambar di Instagram, Neelofa memohon orang ramai agar mendoakan kesejahteraan anak sepupunya yang bernama Noor Sameera Mohd Nazlee.
“Kalau ada yang nak tolong doakan, selalu berdoa, doakan sekali anak kepada sepupu saya @missnoorcahaya.

“Allahuakbar, tak tahu macam mana sebenarnya perasaan seorang ibu apabila mendapat berita seperti ini," jelasnya menerusi gambar yang dimuat naik di Instagram Story.
Pada masa sama, menerusi akaun Instagram sepupunya, Noor Cahaya turut berkongsi keadaan terkini anaknya yang sedang mendapatkan rawatan di hospital.

"Terima kasih semua untuk doa dan kasih sayang. Ya, benar apa yang kalian dengar mengenai ‘baby’ Sameera positif COVID-19.

"Apa yang saya harapkan tolong sentiasa doakan saya," tulisnya.

BACA: Empat lagi kematian terbaharu COVID-19 dicatatkan

BACA: COVID-19: Gempar pertama di Johor Bahru, kini sudah lapan kematian

Jelasnya, sepupunya itu menetap di Brunei bersama keluarga suami dan salah seorang ahli keluarga baru mereka baru sahaja pulang dari luar negara.

“Mengikut cerita, dalam pesawat, ada seorang kanak-kanak berusia tiga tahun yang dikatakan positif COVID-19.

“Apabila pulang ke rumah, virus itu dikatakan berjangkit pada bayi ini. Namun, ujian terhadap ahli keluarga yang lain semuanya menunjukkan keputusan negatif termasuk sepupu saya,” jelasnya lagi.

Dalam kesempatan itu juga, Neelofa juga sempat menitipkan pesanan nasihat kepada pengikutnya dengan memberitahu orang ramai agar kekal berada di rumah dan bersama-sama membantu mengekang penularan COVID-19.