Tutup
announcement
NOTIS
Beralih ke pengalaman baharu laman web Astro AWANI. Klik di sini!

Ini senarai 14 Zon Merah COVID-19 di Malaysia - KKM

Ini senarai 14 Zon Merah COVID-19 di Malaysia - KKM
Kerajaan mengumumkan akan melaksanakan proses nyah cemar di seluruh negara bermula Isnin ini di kawasan yang dikategorikan sebagai berisiko tinggi dan juga secara rumah ke rumah terutama di Projek Perumahan Rakyat (PPR).
KUALA LUMPUR: Kementerian Kesihatan Malaysia ( KKM ) hari ini menyenaraikan 14 kawasan yang dilabel sebagai Zon Merah (Berbahaya) wabak COVID-19 di negara ini.

Senarai tersebut telah dikemaskini oleh KKM pada Ahad.

Kawasan-kawasan tersebut merupakan kawasan yang mempunyai jumlah mangsa yang dijangkiti wabak COVID-19 paling tinggi.

Berikut adalah kawasan yang dilabel sebagai Zon Merah COVID-19 mengikut daerah:
1. Lembah Pantai

2. Petaling
3. Hulu Langat

4. Seremban

5. Kluang

6. Johor Bahru

7. Kuching

8. Kota Bharu

9. Kinta

10. Gombak

11. Tawau

12. Hilir Perak

13. Titiwangsa

14. KlangBACA : COVID-19: Enam kawasan dilabel sebagai zon merah

BACA : COVID-19: Proses nyah cemar seluruh negara Isnin iniTerdahulu, Kerajaan mengumumkan akan melaksanakan proses nyah cemar di seluruh negara bermula Isnin ini di kawasan yang dikategorikan sebagai berisiko tinggi dan juga secara rumah ke rumah terutama di Projek Perumahan Rakyat (PPR).

Menurut Menteri Kanan (Keselamatan) Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob, proses nyah cemar itu akan diselaraskan oleh Kementerian Perumahan dan Kerajaan Tempatan (KPKT).

Rakyat Malaysia Harus #DudukRumah Dan #KekalTenang Untuk Kita Sama-sama #HapusCOVID19Tag: Kekal Tenang, Hapus Covid-19, COVID-19, KKM, Kementerian Kesihatan MalaysiaKomen Anda?

* Klik pada "Sort by" untuk kemaskini komen

PENAFIAN:
Astro AWANI tidak bertanggungjawab terhadap pendapat yang diutarakan melalui artikel ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Terima kasih.