Tutup
announcement
NOTIS
Beralih ke pengalaman baharu laman web Astro AWANI. Klik di sini!

Kargo bawa bekalan ketiga perubatan tiba di KLIA malam tadi

Kargo bawa bekalan ketiga perubatan tiba di KLIA malam tadi
Bantuan COVID-19 yang didermakan oleh Jack Ma itu terdiri daripada pelindung muka, penutup mulut dan hidung, kit ujian, sut perlindungan badan dan muka. Gambar fa
PUTRAJAYA: Bekalan ketiga sumbangan kelengkapan perubatan daripada Yayasan Jack Ma dan Yayasan Alibaba bagi membantu meringankan usaha kerajaan memerangi virus COVID-19 tiba di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA), malam tadi.

Pengendali KLIA, Malaysia Airport Holdings Berhad (MAHB), dalam laman sosial, Twitter rasminya, berkata bekalan ketiga tiba menerusi penerbangan sulung YTO Cargo Airlines.

Pesawat kargo tersebut ialah Boeing B757F dengan kapsiti 32 tan metrik.

Menurut MAHB, ia merupakan syarikat perkhidmatan kargo ke-11 beroperasi dari KLIA dan syarikat penerbangan itu akan menyediakan perkhidmatan kargo seterusnya bagi laluan Kuala Lumpur-Hangzhou sebanyak lima kali seminggu.
MAHB berkata bekalan bantuan COVID-19 yang didermakan melalui kedua-dua yayasan itu terdiri daripada pelindung muka, penutup mulut dan hidung, kit ujian, sut perlindungan badan dan muka untuk kegunaan Malaysia dan tiga lagi negara Asia Tenggara. - BERNAMA


BACA: COVID19: Sumbangan kelengkapan perubatan oleh Yayasan Jack Ma dan Alibaba tiba di Malaysia


Tag: COVID19, Jack Ma, Alibaba, kelengkapan perubatan, sumbangan, Yayasan Jack Ma, Yayasan Alibaba, Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala LumpurKomen Anda?

* Klik pada "Sort by" untuk kemaskini komen

PENAFIAN:
Astro AWANI tidak bertanggungjawab terhadap pendapat yang diutarakan melalui artikel ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Terima kasih.