Pandu uji 'kereta terbang' Khamis ini hanya untuk Ahli Parlimen - Redzuan

Pandu uji 'kereta terbang' Khamis ini hanya untuk Ahli Parlimen - Redzuan
Pada Isnin, ketika menggulung Rang Undang-undang (RUU) Perbekalan 2020, Mohd Redzuan mempelawa ahli Parlimen yang berminat supaya menyertainya memandu uji kenderaan itu pada Khamis di Subang. -Gambar fail
KUALA LUMPUR: Pandu uji 'kenderaan terbang' atau 'aerial vehicle' yang dijadual Khamis ini hanya terbuka untuk ahli Parlimen yang berminat sahaja, kata Menteri Pembangunan Usahawan Datuk Seri Mohd Redzuan Yusof.

Beliau berkata ia juga tidak terbuka kepada sebarang liputan media atau tontonan awam.

"Ia adalah berupa undangan peribadi oleh syarikat swasta. Ia untuk pandu uji 'arial vehicle'.

"Jadi, saya tidak boleh mendedahkan tempatnya kerana ini berupa undangan tertutup oleh syarikat," katanya kepada pemberita ketika ditemui di lobi Parlimen, pada Selasa. 

BACA: Perlu bincang beberapa perkara sebelum muktamad isu kereta terbang - Mohd Redzuan

Pada Isnin, ketika menggulung Rang Undang-undang (RUU) Perbekalan 2020, Mohd Redzuan mempelawa ahli Parlimen yang berminat supaya menyertainya memandu uji kenderaan itu pada Khamis di Subang.

Sementara itu, Mohd Redzuan berkata beberapa perkara perlu diselesaikan terutama isu ruang udara sebelum keputusan mengenai pengeluaran kereta terbang nasional dimuktamadkan.

"Kita masih mempunyai pertikaian mengenai ruang udara dan perbincangan mengenainya giat dijalankan tentang bagaimana ia boleh diselesaikan," katanya.

-- BERNAMA


Tag: kenderaan terbang, ahli Parlimen, Menteri Pembangunan Usahawan, Datuk Seri Redzuan Yusof, aerial vehicleKomen Anda?

* Klik pada "Sort by" untuk kemaskini komen

PENAFIAN:
Astro AWANI tidak bertanggungjawab terhadap pendapat yang diutarakan melalui artikel ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Terima kasih.