Tutup

Syed Saddiq akan cadang perbahasan dibuka kepada media

Syed Saddiq akan cadang perbahasan dibuka kepada media
Ketua Angkatan Bersatu Anak Muda (Armada) Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu) Syed Saddiq Syed Abdul Rahman bersemangat ketika menyampaikan ucapan dasar Perhimpunan Agung Tahunan Armada sempena Perhimpunan Agung Bersatu hari ini. - Foto Bernama
PUTRAJAYA: Ketua Armada Bersatu, Syed Saddiq Syed Abdul Rahman akan mencadangkan kepada pimpinan tertinggi parti supaya perbahasan perwakilan dibuat secara terbuka.

Ia berikutan perbahasan perwakilan Bersatu Armada dan Srikandi pada Sabtu yang tidak membenarkan media membuat liputan.

“Saya akan membawa cadangan itu (perbahasan perwakilan secara terbuka),” katanya dalam sidang media di Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC) sempena Perhimpunan Agung Tahunan Bersatu ke-2.

Dalam pada itu, Ketua Srikandi Bersatu, Datuk Seri Rina Harun berkata, beliau bersikap terbuka terhadap perbahasan perwakilan.
“Ini adalah persidangan pertama (Srikandi dan Armada). Dari segi ucapan (Ketua Srikandi), saya terbuka pada hujah. Untuk penggulungan, kita akan beritahu media,” katanya.

BACA: Bersatu jangan cuba jadi UMNO - Syed Saddiq
Pada pagi Sabtu, dua ketua sayap Bersatu itu menyampaikan Ucapan Dasar masing-masing dan memberi peluang kepada media membuat liputan.

Namun, perbahasan usul perwakilan dibuat secara tertutup dan media tidak dibenarkan masuk.


Tag: Putrajaya, PATBersatu2018, Ketua Armada Bersatu, Syed Saddiq Syed Abdul Rahman, perhimpunan, Srikandi, politikKomen Anda?

* Klik pada "Sort by" untuk kemaskini komen

PENAFIAN:
Astro AWANI tidak bertanggungjawab terhadap pendapat yang diutarakan melalui artikel ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Terima kasih.