awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
Lain-Lain
  • Teknologi
  • Podcast
Polis Perancis serbu pejabat X di Paris ketika Elon Musk berdepan saman
Presiden Persatuan Sepak Takraw Thailand letak jawatan
Sepanyol bakal haramkan remaja bawah 16 tahun guna media sosial
  • POLISI PRIVASI
  • TERMA PENGGUNAAN
  • IKLAN BERSAMA KAMI
  • PELABUR

© 2025 Astro AWANI Network Sdn. Bhd. 200001032668(535275-D) All Rights Reserved.

Bush: 'Dapat gred C pun boleh jadi presiden'

Madiha Abdullah
Madiha Abdullah
23/05/2015
03:51 MYT
Bush: 'Dapat gred C pun boleh jadi presiden'
Bush percaya masa depan seseorang tidak terletak pada gred.
Jika anda bukan pelajar cemerlang di sekolah, jangan bimbang. Anda tetap punya masa depan yang cerah.
Itu yang dinyatakan bekas Presiden Amerika Syarikat, George W. Bush. Kata Bush, adalah sesuatu yang sangat memberangsangkan bagi mereka yang lulus cemerlang di sekolah.
Tetapi jika tidak, itu tidak bermakna anda tidak boleh menjadi seseorang yang dibanggakan suatu hari nanti.
"Bagi anda yang tamat pelajaran dengan cemerlang, syabas. Bagi yang lulus dengan gred C, saya ingin beritahu anda; anda juga boleh jadi presiden," kata Bush.
Kata-kata itu diucapkan Bush ketika majlis graduasi Southern Methodist University, Texas, minggu lalu dan ia menjadi perbualan ramai.
Pendapat Bush itu disokong oleh pendapat ahli astrofizik, Neil deGrasse Tyson dalam satu ucapannya beberapa hari selepas itu, yang menyatakan gred sangat tidak relevan dalam dunia hari ini.
Bush merupakan pelajar sederhana ketika bergelar pelajar di Yale, dengan kebanyakan gred yang diperolehinya ketika itu adalah C.
Topic Berkaitan
#George W. Bush
Must-Watch Video
Cara lain mengikuti berita kami
Iklan