Debaran semakin terasa apabila menonton drama adaptasi siri thriller British pencalonan BAFTA iaitu Liar yang kini sudah memasuki episod 6.
Rata-rata penonton mula melepaskan kemarahan terhadap watak Tony Eusoff iaitu Dr Aiman yang didakwa telah merogol Lara (lakonan Tiz Zaqyah) termasuklah Detektif Nissa (Nadiya Nisaa).
“Aku baru lepas layan straight dari episod 4 hingga 6, padan muka kau Dr Aiman! Tapi hujung-hujung tu ada tease orang mati kat sungai, aku harap bukan Dr Aiman la. Bacul la kau Dr kalau kau dah kantoi kau bunuh diri.
“Ok me nak cakap fasal Liar Malaysia. Wey me baru sempat tengok episod 3. Babeng la dia punya twist. Maknanya memang Dr Aiman jantan bedebah yach! Memang dia masuk something dalam air teh untuk Lara. Hidup-hidup me percaya dia sangat baik dan innocent. Cis.
“Akhir sekali, Dr. Aiman. Konon tak nak campur dengan keluarga gila. Kau la yang gila. Kalau suka Lara, terus terang. Bukannya letak antidot ke apa entah dalam air. Lepas itu, r***l dan twist cerita. Anginbetul aku dengan kau ni. Kesian Lara.
"Baru tengok episod 4 kat tv. Omg Dr Aiman! Kesian detektif Nissa. People are saying episod 5 lagi intense okey kena bersedia.
"Damm Dr Aiman are nasty with Liar Malaysia. Rapist!" komen beberapa penonton menerusi laman Twitter.
Malah bukan itu sahaja, lakonan mantap Tiz Zaqyah dan Nadiya Nisaa juga menerima pujian daripada penonton.
"Serius best gila Liar. Liar Malaysia lakonan Tiz Zakiah best gila. Dan Nadiya Nissa nailed it! Jadi, ending dia apa jadi kat Dr Aiman eh? Terdampat kat laut ke?" tulisnya.
Liar membariskan pelakon-pelakon hebat negara seperti Tiz Zaqyah, Tony Eusoff, Ezzaty Abdullah, Dato' Jalaluddin Hassan, Wan Raja, Nadiya Nissa, Atilia Haron, Nazrief Nazri, Haridhass Selvaraju, Naz Rahman, Nas-T, Aniq Suhair, farah Ahmad, Joyce Harn dan Charles Roberts.
Two sides, One Truth. Liar mengisahkan tentang Lara Sulaiman, seorang guru yang bijak dan berdedikasi. Selepas bercerai dengan suaminya, Lara cuba untuk 'move on' dan mula keluar janji temu.
Pertemuan dengan pakar bedah Aiman mengubah kehidupan Lara.
Bila pertemuan indah berubah menjadi tuduhan rogol menimbulkan pelbagai persoalan.
Namun Aiman mendakwa dia tak bersalah manakala Lara pula melancarkan serangan dalam talian terhadap Aiman. Siapa yang menipu?
Naskah itu juga mendapat sentuhan pengarah Jason Chong, Imri Nasution dan Lim Siu Min.
Saksikan drama premium, Liar mulai 25 Mac 2023, setiap Sabtu di platform On Demand atau Astro Go manakala, Astro Ria setiap Isnin, pukul 9 malam. - Gempak
Gempak
Wed May 03 2023

Two sides, One Truth. Liar mengisahkan tentang Lara Sulaiman, seorang guru yang bijak dan berdedikasi. Selepas bercerai dengan suaminya, Lara cuba untuk 'move on' dan mula keluar janji temu. - Gambar Gempak
[TERKINI] Shazalli kini pengarah bukan eksekutif AirAsia X
AirAsia X Bhd mengumumkan pelantikan Datuk Seri Mohammed Shazalli Ramly sebagai Pengarah Bukan Eksekutif berkuatkuasa pada hari ini.
MAH anjur kejohanan, undang bekas pemain untuk perlawanan amal
Persatuan Hotel Malaysia (MAH) bakal menganjurkan MAH Football Tournament pada 9 dan 10 Oktober ini, menghimpunkan petugas hotel dari 13 wilayah dari seluruh negara, termasuk bekas pemain kebangsaan untuk perlawanan amal.

Mohammed Shazalli kini pengarah bukan eksekutif AirAsia X
AirAsia X Bhd mengumumkan pelantikan Datuk Seri Mohammed Shazalli Ramly sebagai pengarah bukan eksekutif berkuatkuasa pada hari ini.
Gimnastik sumbang gangsa, takraw puas hati dengan perak
Penantian 17 tahun untuk kilauan pingat dari gelanggang gimnastik berakhir selepas atlet negara, Muhammad Sharul Aimy berjaya meraih gangsa di Sukan Asia Hangzhou 2022.
Skuad takraw pula tidak menghampakan, pulang dengan pingat perak selepas tewas kepada musuh tradisi, thailand pada perlawanan akhir.
Wartawan Astro ARENA, Syen Yeoh yang berada di Hangzhou ada perinciannya.
Skuad takraw pula tidak menghampakan, pulang dengan pingat perak selepas tewas kepada musuh tradisi, thailand pada perlawanan akhir.
Wartawan Astro ARENA, Syen Yeoh yang berada di Hangzhou ada perinciannya.
Dua penjawat awam direman, rasuah berkaitan urusan mayat
Dua kakitangan perubatan awam direman lima hari bermula pada Jumaat selepas disyaki meminta dan menerima wang rasuah kira-kira RM3,500 sebagai balasan menawarkan kerja pengurusan mayat bukan Islam.
[TERKINI] 12 kawasan catat IPU tak sihat
12 kawasan di Perak, Selangor, Negeri Sembilan, Kuala Lumpur dan Putrajaya mencatatkan bacaan Indeks Pencemaran Udara (IPU) tidak sihat.

Pegawai, anggota polis antara enam ditahan larikan seorang penganggur
kesemua suspek berusia 27 hingga 42 tahun itu ditahan di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Cheras.
TIada pertandingan 'top 5' Pas
Lima jawatan tertinggi Pas iaitu Presiden, Timbalan Presiden dan tiga Naib Presiden tidak akan dipertandingkan.
[TERKINI] SIasatan terhadap Jasmine Loo diserahkan kepada Peguam Negara
Timbalan Ketua Polis Negara, Datuk Seri Ayob Khan MYDIN Pitchay mengesahkan siasatan ke atas bekas peguam 1MDB, Jasmine Loo, sudah lengkap.

Astro raih 16 anugerah di Asian Academy Creative Awards 2023
Astro berbangga meraih pengiktirafan di peringkat global sekali lagi dengan membawa pulang 16 anugerah di Asian Academy Creative Awards (AAAs) tahun ini.

Bilangan rakyat Indonesia dapatkan bantuan isu kesihatan mental meningkat
-Ramai yang berminat tetapi mereka malu, enggan, takut untuk dihakimi sekiranya mereka pergi berjumpa pakar psikologi."

Penyerang kereta api Tokyo 2021 dihukum penjara 23 tahun
Mahkamah menjatuhkan hukuman penjara 23 tahun terhadap seorang lelaki kerana melakukan serangan menggunakan pisau dan membakar kereta api di Tokyo pada 2021.

Proses pindaan undang-undang nyahjenayah cubaan bunuh diri selesai di peringkat Parlimen
Ia antara lain bertujuan memberi kuasa kepada pegawai intervensi krisis untuk melakukan penyelamatan terhadap individu yang cuba bunuh diri.

Dewan Negara lulus dua RUU pemansuhan kesalahan cubaan bunuh diri
Ramkarpal berkata terdapat beberapa peruntukan mewajibkan seseorang yang cuba membunuh diri dibawa ke fasiliti perubatan untuk mendapatkan rawatan.

Dekriminalisasi cubaan bunuh diri ambil kira pandangan syariah - Ramkarpal
Jabatan Peguam Negara telah meneliti dan mengkaji secara mendalam cadangan dekriminalisasi cubaan bunuh diri termasuk dari sudut Islam khususnya syariah dalam usaha memansuhkan kesalahan itu.

Dewan Rakyat: Seksyen 309 Kanun Keseksaan cubaan bunuh diri mansuh
Dewan Rakyat pada Isnin meluluskan Rang Undang-Undang (RUU) Kanun Keseksaan (Pindaan) 2023 bagi memansuhkan kesalahan percubaan bunuh diri.

Bomba berjaya pujuk lelaki cuba bunuh diri
Mangsa yang berusia 33 tahun itu dipercayai mengalami tekanan perasaan dan cuba membunuh diri.

14,600 terbunuh akibat keganasan senjata api di AS
Daripada jumlah itu, 521 adalah remaja manakala 93 adalah kanak-kanak.

Drama Liar semakin 'intense', penonton mula lepas geram dengan watak Dr Aiman
Debaran semakin terasa apabila menonton drama adaptasi siri thriller British pencalonan BAFTA iaitu Liar yang kini sudah memasuki episod 6.

Penyanyi Moonbin Astro dari Korea Selatan ditemukan mati di rumah
Mayat artis berusia 25 tahun itu ditemukan pengurusnya di kediamannya.