SEBELUM ini program realiti, The House dihiasi dengan kemunculan selebriti seperti Fattah Amin, Alvin Chong, Wani Kayrie, Sarah Suhairi dan pelakon, Rozita Che Wan sebagai tetamu mereka.

Sedikit berbeza tahun ini, Astro Gempak membuat kelainan dengan menampilkan ikon fesyen berpengaruh dan sosialit masyhur, Ezurin Khyra sebagai tetamu baharu program tersebut.

Hampir setahun Astro Gempak menunggu untuk Ezurin membuat kemunculan, akhirnya beliau bersetuju untuk menyertai program realiti tersebut.

Menurut Ezurin atau lebih dikenali sebagai Princess E, apa yang membuatkan beliau bersetuju untuk berkongsi tentang ikatan erat kekeluargaan bersama putera dan puteri kerana kesemua mereka berada di Malaysia pada ketika itu.

"Anak-anak saya belajar di London, jadi disebabkan pandemik COVID-19, mereka pulang ke Malaysia, oleh sebab itu saya bersetuju untuk menyertai The House semasa mereka semua berada di sini," katanya

.

Pada masa sama,Ezurin yang sangat terkenal dengan penampilan fesyennya yang ekstravaganza, turut menyatakan semasa penggambaran dia sanggup membawa satu lori hanya untuk menampilkan gaya-gaya yang berbeza dalam program tersebut.

"Kalau tanya pasal baju, saya akan tukar tiga kali sehari, macam kita ambil makanan,

"Kalau ikutkan dalam program ini, saya bawa satu lori pakaian dan saya sendiri tak terkira berapa banyak baju yang saya bawa untuk jayakan program ini," katanya dalam sidang media The House yang diadakan secara maya.

Bukan sahaja pakaian, Ezurin juga tampil dengan gaya yang sangat berbeza pada setiap babak yang dijalankan di sekitar Hulu Langat  selama 30 hari.

Selain Ezurin, program ini turut menampilkan kelima-lima anaknya iaitu Tunku Amaan Khyra, Tunku Nadya Khyra, Tunku Omaan Khyra, Tunku Imaan Khyra dan Tunku Rmaan Khyra.

.

.

Rakan karibnya, Magie Abang Saufi juga turut bersama-sama menjayakan program yang sudah masuk musim keenam.

The House akan bersiaran selama 10 episod di platform televisyen menerusi saluran Astro Ria(124) dan Astro Ria HD (104) bermula 21 Oktober 2020, setiap hari Rabu, pukul 9 malam.