Pendakwah popular, Ustaz Ebit Lew berkongsi momen-momen belakang set program MeleTOP malam tadi ketika bersama hos utama Neelofa dan Nabil Ahmad.

Kongsi Ebit, Neelofa khusyuk mendengar kata-katanya dan bertanya soalan berkenaan dakwah dengan penuh hormat kepadanya.

"Nak tahu tak sebak je atas pentas tadi. Neelofa bila dengar Allah sayang nampak beliau sebak di MeleTOP.

"Beliau sebak, bergenang dan khusyuk mendengar. Subhanallah... Beliau sangat baik orangnya bertanya soalan tentang dakwah dan lain-lain dengan penuh hormat walau waktu di belakang tabir.

"Nabil pun menangis tadi bila cerita tentang kasih sayang. Allahuakbar. Terima kasih Allah kerana dapat bertemu dengan orang baik-baik," tulisnya di Instagram.

Sebelum pergi tadi solat hajat 2 rakaat doa supaya setiap langkah jadi asbab kebaikan. Nak tahu tak sebak jer atas pentas tadi. @neelofa bila dengar 'Allah sayang nampak beliau sebak di @meletop. Beliau sebak, bergenang dan khusuk mendengar..subhnallah....Beliau sangat baik orangnya bertanya soalan tentang dakwah dan lain-lain dengan penuh hormat walau waktu dibelakang tabir...baik orangnya..@nabilzira pun menangis tadi bila cerita tentang kasih sayang. ALLAHUAKBAR..terima kaseh Allah kerana dapat bertemu dengan orang baik-baik. Berjuta rahmat yang kau beri pada mereka berilah juga pada saya. Syukur dapat berkongsi tentang door to door ebit lew program di astroaosis dah episod ke 9. Dakwah sebenar tiada perancangan dialog. Semuanya benar-benar terjadi. Syukur dapat hadiahkan buku terbaru 11 amalan kaya dan isterikubidadari. Segalanya milik Allah. Mudah-mudahan jadi asbab kebaikan.. Terimalah ya Allah semua artis pelakon jadi asbab hidayah..-ebitlew #isterikubidadari #11amalankekayaan #dapatkanBuku #0132838682

A post shared by Ebit Lew (@ebitlew) on


Ebit diundang sebagai tetamu jemputan untuk rancangan MeleTOP yang bersiaran secara langsung pada malam tadi (Selasa).

Dalam perkembangan sama, Ebit turut berkongsi informasi mengenai rancangan Door To Door Ebit Lew.

Rancangan itu menyaksikan Ebit mendekati pelbagai golongan manusia untuk menyampaikan dakwah.

Rancangan Door To Door Ebit Lew ini disiarkan setiap Sabtu, jam 7.30 malam di Astro Oasis.