awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
Lain-Lain
  • Teknologi
  • Podcast
Munoz puji mentaliti JDT selepas bergaya ratah PDRM FC 10-1
JAIS siasat aktiviti senaman aerobik di Bukit Badong
Enam terkorban dalam kebakaran pusat beli-belah di Karachi
  • POLISI PRIVASI
  • TERMA PENGGUNAAN
  • IKLAN BERSAMA KAMI
  • PELABUR

© 2025 Astro AWANI Network Sdn. Bhd. 200001032668(535275-D) All Rights Reserved.

Anak banyak kahak, berhingus? Biasakan makan buah, sayur jenis ini

Pa and Ma
Pa and Ma
26/07/2022
02:15 MYT
Anak banyak kahak, berhingus? Biasakan makan buah, sayur jenis ini
Biasakan anak-anak makan jambu batu, oren, nenas, sayur hijau dan bawang. - Gambar hiasan
ANAK batuk berkahak, sekejap ok, lepas itu ada lagi pasti buat ibu bapa risau. Seolah-olah tiada kesudahan. Dah bagi macam-macam ubat pun masih tak elok. Keadaan ini berlaku mungkin disebabkan pemakanan.
Menerusi perkongsian Ainini Zainal, seorang ibu yang begitu komited memperjuangkan real food, banyak masalah kesihatan hari ini berpunca daripada pengambilan makanan kurang sihat.
Jadi bagi anak-anak yang selalu berkahak dan berhingus berlebihan, cuba anda amalkan jenis makanan ini dan tengok perubahan pada anak.
Biasakan anak-anak makan jambu batu, oren, nenas, sayur hijau dan bawang. Semua ini akan membantu buang banyak kahak dan hingus mereka yang berlebihan.
Jambu batu paling kaya Vitamin C. Vitamin C penting untuk healing process dan ia bersifat antiradang, antibakteria, antivirus.
Bawang, halia, kunyit, sayur hijau, oren, nenas, kesemunya ada sifat yang hampir serupa, semua real food ini ada peranan untuk bantu kita lebih sihat setiap hari.
Memang semua ini makanan yang sepatutnya jadi makanan harian anak-anak kita.
Bukan hari biasa makan banyak processed dan ultra processed food, masa sakit baru cari semua ini.
Never take real food for granted. Cari apabila diperlukan sahaja sedangkan banyak kemudaratan kita boleh elakkan jika dari awal, real food jadi makanan harian. - Pa&Ma
Topic Berkaitan
#berkahak
#batuk
#buah
#berhingus
Must-Watch Video
Cara lain mengikuti berita kami
Iklan