TAHUKAH anda menstrim, memapar dan menyiarkan kandungan Astro menggunakan kotak TV Android tanpa hak kebenaran kreatif adalah salah di sisi undang-undang di Malaysia?

Di bawah undang-undang hak cipta di Malaysia, sebarang kandungan Astro yang disiarkan kepada umum haruslah mendapat kebenaran… sekiranya didapati melanggar akta tersebut, anda boleh dikenakan hukuman sebat atau dipenjara atau kedua-duanya sekali mengikut akta Hak Cipta Terpelihara 1987.

Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (MCMC) menasihati orang ramai supaya:

1. Tidak menjual atau memiliki sebarang aplikasi digital televisyen dan protokol internet yang tidak mempunyai label MCMC.

2. Tidak menyebar, berkongsi, memuat turun atau menyiarkan kepada umum sebarang filem, drama atau apa-apa kandungan yang dimiliki dan disiarkan oleh penyedia perkhidmatan kandungan yang sah.

3. Tidak menyalahgunakan label MCMC pada kotak TV Android bagi secara sengaja menunjukkan kebenaran daripada MCMC untuk menjual secara sah kotak TV Android dalam melakukan penyiaran dan muat turun secara tidak sah kandungan-kandungan yang dilindungi hak cipta terpelihara.

Bisnes Sapot Bisnes | Strim rancangan melalui saluran yang sah!

Lindungi perniagaan anda, jadi penyiar kandungan yang sah dan selamat menerusi Pek Flexi Perniagaan Astro!

Dapatkan maklumat bagaimana Astro Business menawarkan pek flexi dan pengiklanan SME 360 yang mampu membantu perniagaan anda di business.astro.com.my

Tekan pada pautan ‘Get It Now’ bagi mengisi butiran perniagaan anda.

Pengurus Perniagaan kami akan menghubungi semula bagi mencadangkan penyelesaian kandungan serta tawaran pengiklanan yang sesuai bagi perniagaan anda.