awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
Lain-Lain
  • Teknologi
  • Podcast
Jualan kereta Eropah meningkat pada November
Komitmen Kerajaan MADANI pastikan setiap pelaburan beri pulangan kepada rakyat - PM Anwar
Berita tempatan pilihan sepanjang hari ini
  • POLISI PRIVASI
  • TERMA PENGGUNAAN
  • IKLAN BERSAMA KAMI
  • PELABUR

© 2025 Astro AWANI Network Sdn. Bhd. 200001032668(535275-D) All Rights Reserved.

Daish: Polis Selangor kerjasama dengan IPT

Bernama
Bernama
30/08/2016
11:30 MYT
Daish: Polis Selangor kerjasama dengan IPT
Timbalan Ketua Polis Negara Tan Sri Noor Rashid Ibrahim dilaporkan berkata terdapat sebilangan kecil mahasiswa mempunyai kecenderungan menyokong ideologi Daish. - Gambar fail
Polis Selangor bekerjasama rapat dengan pengurusan institusi pengajian tinggi (IPT) di negeri itu termasuk Universiti Awam (UA) dalam usaha menangani penularan pengaruh militan Daish dalam kalangan penuntutnya.
Timbalan Ketua Polis Selangor Datuk Mohd Fuad Abd Latiff berkata, pihaknya memandang serius serta peka terhadap pengaruh ideologi Daish ke atas penuntut IPT dan sentiasa mengambil tindakan sewajarnya dalam memberi kesedaran mengenai bahaya ancaman kumpulan militan itu.
"Bahagian Counter Terrorism Bukit Aman bukan sahaja mengawal dan ambil tindakan, malah memberi kesedaran kepada penuntut IPT bahawa ancaman pengganas seperti Daish benar dan terbukti.
"Ini dibuktikan melalui pengamatan, intipan dan penguatkuasaan melalui tangkapan yang menunjukkan kecenderungan kepada dakyah kumpulan militan itu," katanya kepada pemberita di sini hari ini.
Baru-baru ini, Timbalan Ketua Polis Negara Tan Sri Noor Rashid Ibrahim dilaporkan berkata terdapat sebilangan kecil mahasiswa mempunyai kecenderungan menyokong ideologi Daish.
Ditanya sama ada terdapat kes penuntut IPT di Selangor yang terpengaruh dengan dakyah kumpulan militan itu, Mohd Fuad menjawab: "Memang ada kes di Selangor tetapi biar kita jalankan siasatan terlebih dahulu."
Topic Berkaitan
#daish
#Datuk Mohd Fuad Abd Latiff
#Institusi Pengajian Tinggi
#Polis Selangor
#universiti awam
Must-Watch Video
Cara lain mengikuti berita kami
Iklan