awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
Lain-Lain
  • Teknologi
  • Podcast
Ringgit terus mengukuh cecah paras 4.04, tertinggi hampir lima tahun
PH nyatakan sokongan kerajaan negeri Perlis sedia ada kekal hingga tamat penggal
Tiga maut dalam letupan di selatan Moscow
  • POLISI PRIVASI
  • TERMA PENGGUNAAN
  • IKLAN BERSAMA KAMI
  • PELABUR

© 2025 Astro AWANI Network Sdn. Bhd. 200001032668(535275-D) All Rights Reserved.

Dua beradik rentung dalam kebakaran di Manggatal

Sinar Harian
Sinar Harian
21/09/2023
11:07 MYT
Dua beradik rentung dalam kebakaran di Manggatal
Keadaan rumah yang terbakar dan dua beradik rentung dalam kejadian di Kampung Pulutan, Menggatal, Kota Kinabalu pada Khamis. - Foto Sinar Harian
KOTA KINABALU: Dua beradik ditemukan rentung dalam kebakaran membabitkan enam rumah di Kampung Pulutan, Menggatal di sini pada Khamis.
Dalam kejadian kira-kira jam 1 tengah hari itu, mayat Jackron Jabri, 6, bersama adiknya Jayraiyen, 5, ditemukan di dalam salah sebuah rumah yang terbakar.
Ketua Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Lintas, Agustavia Joe Guasi berkata, pihaknya menerima panggilan berhubung kejadian pada jam 1.13 tengah hari.
Katanya, seramai 12 anggota dikejar ke lokasi kejadian yang terletak sejauh lapan kilometer dari BBP Lintas.
"Menurut laporan, kebakaran melibatkan enam rumah jenis tidak kekal dan semuanya musnah terbakar 100 peratus.


Pasukan bomba memadamkan kebakaran membabitkan enam rumah di Kampung Pulutan, Menggatal, Kota Kinabalu pada Khamis. - Foto Sinar Harian
Pasukan bomba memadamkan kebakaran membabitkan enam rumah di Kampung Pulutan, Menggatal, Kota Kinabalu pada Khamis. - Foto Sinar Harian
"Operasi pemadaman dijalankan menggunakan dan api berjaya dikawal pada jam 2.53 petang.
"Hasil pemeriksaan terdapat dua mangsa rentung di lokasi kebakaran melibatkan dua kanak-kanak di salah sebuah rumah," katanya ketika dihubungi pada Khamis.
Agustavia berkata, mayat dua beradik itu diserahkan kepada pihak polis untuk tindakan selanjutnya.
"Operasi ditamatkan sepenuhnya pada jam 5.25 petang selepas pasukan bomba memastikan tiada lagi bahaya lain dan bara api yang tinggal," katanya.
*Artikel asal yang disiarkan di Sinar Harian
Topic Berkaitan
#dua beradik rentung
#Menggatal
#kebakaran
#Kota Kinabalu
Must-Watch Video
Cara lain mengikuti berita kami
Iklan