awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
Lain-Lain
  • Teknologi
  • Podcast
Berita tempatan pilihan sepanjang hari ini
Lelaki Perancis dan dua rakan bebas tuduhan edar, miliki dadah
Langgar syarat hiburan, penganjur Makar Fest XL berdepan penalti RM30,000
  • POLISI PRIVASI
  • TERMA PENGGUNAAN
  • IKLAN BERSAMA KAMI
  • PELABUR

© 2025 Astro AWANI Network Sdn. Bhd. 200001032668(535275-D) All Rights Reserved.

Empat lelaki disyaki terlibat kegiatan Daish ditahan

Bernama
Bernama
16/06/2017
03:27 MYT
Empat lelaki disyaki terlibat kegiatan Daish ditahan
Tan Sri Khalid Abu Bakar berkata tiga ditahan di Sandakan, Sabah semalam iaitu dua daripadanya warga Indonesia dipercayai anggota Daesh yang berhasrat untuk menyertai pertempuran di Marawi, Filipina.
Polis Diraja Malaysia (PDRM) menahan empat lelaki termasuk tiga warga Indonesia kerana disyaki terlibat dengan kumpulan militan Daish.
Ketua Polis Negara Tan Sri Khalid Abu Bakar berkata tiga ditahan di Sandakan, Sabah semalam iaitu dua daripadanya warga Indonesia dipercayai anggota Daish yang berhasrat untuk menyertai pertempuran di Marawi, Filipina.
"Seorang lagi ditahan di Slim River (Perak) yang dipercayai merancang untuk menyerang warga polis," katanya kepada pemberita selepas majlis serah tugas Pengarah Jabatan Siasatan dan Penguatkuasaan Trafik (JSPT) di sini hari ini.
Khalid berkata suspek berusia lingkungan 30 ke 48 tahun ditahan di bawah Akta Kesalahan Keselamatan (Langkah-langkah Khas) 2012 (SOSMA) dan Kanun Keseksaan.
Menurutnya dalam tangkapan itu, polis turut merampas beberapa dokumen berkaitan Daesh selain senjata seperti pisau Rambo dalam tangkapan di Sandakan.
-- BERNAMA
Topic Berkaitan
#daish
#Khalid Abu Bakar
#PDRM
#pengganas
#polis
Must-Watch Video
Cara lain mengikuti berita kami
Iklan