awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
Lain-Lain
  • Teknologi
  • Podcast
Jenazah ibu selamat dikebumikan, ayat Anuar Zain undang sebak
Krisis politik Perlis: Speaker sahkan berlaku kekosongan luar jangka tiga DUN
Menteri Kabinet ucap selamat Hari Krismas, tekankan nilai saling menghormati
  • POLISI PRIVASI
  • TERMA PENGGUNAAN
  • IKLAN BERSAMA KAMI
  • PELABUR

© 2025 Astro AWANI Network Sdn. Bhd. 200001032668(535275-D) All Rights Reserved.

Keputusan pegawai kanan SPRM untuk bersara awal adalah pilihan sendiri, tiada paksaan - Azam Baki

Hakim Rahman
Hakim Rahman
03/01/2017
08:41 MYT
Keputusan pegawai kanan SPRM untuk bersara awal adalah pilihan sendiri, tiada paksaan - Azam Baki
Bahri (tengah) menamatkan khidmatnya mulai Jumaat lalu selepas berkhidmat dengan agensi pencegahan rasuah itu sejak lebih 30 tahun lalu. - Gambar fail
Pengarah Bahagian Operasi Khas Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia, Datuk Bahri Mohamad Zain, 58, telah mengemukakan permohonan untuk bersara awal sejak Mei tahun lalu.
Menurut Timbalan Ketua Pesuruhjaya (Operasi) SPRM, Datuk Azam Baki ia adalah pilihan peribadi Bahri tanpa paksaan mana-mana pihak.
Menurut Azam, Bahri bagaimanapun memilih untuk menamatkan khidmatnya pada 3 Januari 2017 walaupun beliau dijadualkan bersara tiga tahun lagi.
'Kalau orang kata persaraan dipaksa sebagaimana dkatakan orang, tidak betul, tidak ada, dia (Datuk Bahri) bersara atas pilihan sendiri. Semasa sebelum bulan Jun lagi, dalam lebih kurang bulan Mei dia sudah mengemukakan persaraan dia," katanya kepada Astro AWANI.
Azam dalam masa sama menafikan laporan sebuah portal berita yang memetik kenyataan Datuk Bahri menyatakan bahawa beliau membuat keputusan itu kerana merasakan telah mengecewakan 30 juta rakyat Malaysia.
"Kami telah menghubungi beliau dan beliau menafikan ada memberikan kenyataan sebegitu kepada portal berita berkenaan."
Bahri telah berkhidmat dengan agensi pencegahan rasuah itu sejak lebih 30 tahun lalu.
Topic Berkaitan
#Bahri Mohamad Zain
#bersara
#SPRM
Must-Watch Video
Cara lain mengikuti berita kami
Iklan