awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
Lain-Lain
  • Teknologi
  • Podcast
Berita tempatan pilihan sepanjang hari ini
Anggota APM Bagan Datuk parah kenderaan terbabas elak anjing
Salji lebat di seluruh Jepun, 35 orang maut
  • POLISI PRIVASI
  • TERMA PENGGUNAAN
  • IKLAN BERSAMA KAMI
  • PELABUR

© 2025 Astro AWANI Network Sdn. Bhd. 200001032668(535275-D) All Rights Reserved.

Mahkamah tolak semakan kehakiman Mejar Zaidi

Astro Awani
Astro Awani
16/02/2015
11:16 MYT
Mahkamah tolak semakan kehakiman Mejar Zaidi
Mejar Zaidi akan memfailkan semakan kehakiman yang baru untuk mencabar pemecatan beliau oleh panel hakim mahkamah tentera.
Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur menolak semakan kehakiman Mejar Zaidi Ahmad yang memohon perisytiharaan membubarkan panel mahkamah tentera kerana mendakwa ia berat sebelah.
Hakim Datuk Asmabi Mohamad berkata kes berkenaan hanya bersifat akademik sekarang ini.
Peguam Zaidi, Azahana Mohd Khairudin berkata anak guamnya akan memfailkan semakan kehakiman yang baru untuk mencabar pemecatan beliau oleh panel hakim mahkamah tentera.
Pada 12 Januari lalu, Zaidi Ahmad telah dijatuhkan hukuman buang kerja daripada perkhidmatan Yang di-Pertuan Agong serta-merta selepas didapati bersalah di atas dua dakwaan melanggar protokol mendedahkan masalah dakwat kekal yang digunakan dalam PRU13, Mei 2013.
Keputusan itu dibuat oleh Yang Dipertua, Kolonel Saadon Hassan yang mengetuai panel lima anggota yang terdiri daripada Leftenan Kolonel Zainurin Mohd. Dom, Mejar Khuzairi Mohd. Arshad, Mejar Khairul Nizam Taib dan Mejar S. Nadzeer Salehuddin.
Topic Berkaitan
#mahkamah tentera
#Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur
#Mejar Zaidi Ahmad
Must-Watch Video
Cara lain mengikuti berita kami
Iklan