SHAH ALAM: Lima individu berdepan detik mencemaskan selepas kereta dinaiki dihempap pokok tumbang semasa dalam perjalanan di Jalan Kapar Batu 6, Klang, dekat sini hari ini.

Penolong Pengarah Operasi Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Selangor Ahmad Mukhlis Mokhtar berkata enam anggota bersama jentera dari Balai Bomba dan Penyelamat Klang Utara digerakkan ke lokasi bagi melakukan operasi penyelamatan selepas pihaknya menerima panggilan kecemasan pada 3.10 petang.

Beliau berkata kejadian itu melibatkan dua kereta, dengan sebuah daripadanya dinaiki sepasang suami isteri berumur 30 hingga 40 tahun bersama dua orang anak, dan manakala sebuah lagi dipandu wanita berumur lingkungan 40-an.

"Kesemua mereka termasuk dua kanak masing-masing lelaki dan perempuan terselamat, dan telah keluar sendiri dari kenderaan sebelum pihak bomba tiba," katanya dalam kenyataan di sini.

Ahmad Mukhlis berkata kesemua mereka tidak mengalami sebarang kecederaan dan pihak bomba sedang giat melakukan kerja-kerja memotong dan mengalihkan pokok berkenaan.

-- BERNAMA