awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
Lain-Lain
  • Teknologi
  • Podcast
Kluster tibi: KPM patuh saranan KKM, keadaan terkawal setakat ini - Fadhlina
Malaysia, Arab Saudi bakal meterai perjanjian kerjasama pertahanan
Kerjasama digital Malaysia-India mudahkan urusan rentas sempadan - PM Anwar
  • POLISI PRIVASI
  • TERMA PENGGUNAAN
  • IKLAN BERSAMA KAMI
  • PELABUR

© 2025 Astro AWANI Network Sdn. Bhd. 200001032668(535275-D) All Rights Reserved.

Polis Terengganu pantau aktiviti jual dadah guna media sosial

Sharom Abu Bakar
Sharom Abu Bakar
13/02/2018
21:46 MYT
Polis Terengganu pantau aktiviti jual dadah guna media sosial
Polis Terengganu mengawasi media sosial bagi pastikan tiada aktiviti penjualan dadah terutamanya melibatkan pelajar - Gambar Astro AWANI
Polis Terengganu mengawasi penggunaan media sosial terutama aplikasi whatsapp dan wechat bagi memastikan tidak wujud sindiket yang menjalankan kegiatan jual beli dadah menggunakan aplikasi itu.
Ketua Polis Terengganu, Datuk Aidi Ismail berkata inisiatif yang dilaksanakan bagi memastikan kegiatan seumpama itu tidak menular di negeri itu.
Beliau mengesahkan Terengganu bebas daripada sebarang kegiatan tersebut dan sehingga kini tiada kes dilaporkan.
“Bagaimanapun kita akan mengawasi media-media sosial ni supaya tidak ada yang terjebak terutamanya dalam kalangan pelajar yang membuat pembelian melalui media sosial,” jelas Datuk Aidi.
Sebelum ini Ketua Polis Negara, Tan Sri Mohamad Fuzi Harun mendedahkan berkaitan kumpulan sindiket jenayah dan dadah yang dikesan menggunakan media sosial bagi merekrut ahli kongsi gelap, penjual dan keldai dadah.
Jelasnya kemajuan teknologi juga menyebabkan pelajar sekolah antara pelanggan aktif dikesan membeli dadah secara dalam talian menggunakan aplikasi Whatsapp dan Wechat.
Aidi berkata pihaknya sentiasa bekerjasama dengan Jabatan Pendidikan Negeri Terengganu (JPNT) untuk sama-sama membendung jenayah melibatkan para pelajar di negeri itu.
Topic Berkaitan
#Dadah
#jenayah
#Ketua Polis Negara
#media sosial
#pelajar
#polis
#sekolah
#sindiket
#WeChat
#WhatsApp
Must-Watch Video
Cara lain mengikuti berita kami
Iklan