awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
Lain-Lain
  • Teknologi
  • Podcast
Tujuh daripada 10 rakyat Malaysia optimistik negara di landasan tepat - Ipsos
Keluarga Altantuya pulangkan semula ganti rugi termasuk faedah kepada kerajaan
FEM 2026: Perlu keseimbangan tangani ‘trilemma tenaga’ – Fadillah
  • POLISI PRIVASI
  • TERMA PENGGUNAAN
  • IKLAN BERSAMA KAMI
  • PELABUR

© 2025 Astro AWANI Network Sdn. Bhd. 200001032668(535275-D) All Rights Reserved.

Ratusan kenderaan terkandas di Lebuh Raya Persekutuan menuju Shah Alam

Raja Hisyam Raja Zaid
Raja Hisyam Raja Zaid
18/12/2021
16:34 MYT
Ratusan kenderaan terkandas di Lebuh Raya Persekutuan menuju Shah Alam
Tinjauan Astro AWANI di laluan berkenaan lewat malam ini mendapati terdapat ratusan kenderaan masih terkandas di kawasan itu, malah ada yang berada di situ sejak jam 3 petang. - Gambar/ Astro AWANI
SHAH ALAM : Pengguna Lebuh Raya Persekutuan dari Kuala Lumpur menghala ke Shah Alam diarahkan berpatah balik apabila laluan berhampiran Batu Tiga di sini, dinaiki air, hari ini.
Sebahagian pengguna laluan berkenaan akur dan berpatah balik ke arah Kuala Lumpur, namun ramai juga yang terpaksa menunggu disebabkan tiada pilihan kerana difahamkan laluan lain menuju ke Shah Alam dan Klang turut ditenggelami air.
Tinjauan Astro AWANI di laluan berkenaan lewat malam ini mendapati terdapat ratusan kenderaan masih terkandas di kawasan itu, malah ada yang berada di situ sejak jam 3 petang.
Menurut seorang pengguna, Azman Mohammad 30, dia dan rakannya terkandas sejak jam 3.30 petang ketika menuju ke Meru, Klang untuk pulang ke rumahnya.
"Tadi petang kalau ikutkan lagi lebat hujan. Sekarang dah kira kurang namun kami tak boleh buat apa-apa kerana paras air depan tu tak turun.
"Kawan-kawan kami yang lain turut memaklumkan laluan lain menuju ke Klang turut dinaiki air jadi kami tiada pilihan melainkan tunggu sahaja di sini," katanya.
Selain kereta dan motosikal kenderaan berat juga tidak dibenarkan melalui laluan berkenaan kerana paras air terlalu tinggi.
Tinjauan mendapati, bagi mengelakkan kejadian yang tidak diingini dan melancarkan aliran trafik, pihak berkuasa membuka pembahagi jalan bagi membolehkan kenderaan berpatah balik.
Topic Berkaitan
#banjir selangor
#lebuh raya
#batu 3
#pengguna terkandas
Must-Watch Video
Cara lain mengikuti berita kami
Iklan