awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
Lain-Lain
  • Teknologi
  • Podcast
Pilihan raya Majlis Nasional Palestin ditetapkan pada 1 November
Toleransi beragama, keselamatan rumah ibadat asas keharmonian - Ahmad Zahid
Hutan di puncak bukit berhampiran Taman Tun Abdul Razak terbakar
  • POLISI PRIVASI
  • TERMA PENGGUNAAN
  • IKLAN BERSAMA KAMI
  • PELABUR

© 2025 Astro AWANI Network Sdn. Bhd. 200001032668(535275-D) All Rights Reserved.

SPRM kembali jadi tumpuan, Ismail Sabri sambung beri keterangan petang ini

Faida Rahim
Faida Rahim
14/03/2025
08:12 MYT
SPRM kembali jadi tumpuan, Ismail Sabri sambung beri keterangan petang ini
Ismail Sabri keluar dari bangunan SPRM pada jam 12.30 tengah hari tadi selepas lebih empat jam direkod keterangan.
PUTRAJAYA: Ibu Pejabat Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) di sini kembali menjadi tumpuan media petang ini bagi perkembangan kes rasuah dan penggubahan wang haram melibatkan bekas Perdana Menteri, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob.
Kenderaan jenis Audi berwarna hitam membawa Ahli Parlimen Bera itu tiba kira-kira jam 3.25 petang sambil diiringi anggota polis pengiring.
Terdahulu, Ismail Sabri keluar dari bangunan SPRM pada jam 12.30 tengah hari tadi selepas lebih empat jam direkod keterangan.
Dalam pada itu, Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) dipercayai sedang meneliti ratusan dokumen penting, termasuk berkaitan harta benda Perdana Menteri kesembilan itu.
Antara dokumen berkenaan membabitkan aset-aset yang diisytiharkan Ahli Parlimen Bera itu pada 10 Februari lalu.
Semalam, Ismail Sabri hadir ke Ibu Pejabat SPRM dan diambil keterangan sekurang-kurangnya lima jam oleh pegawai penyiasat, selepas menunda sesi itu beberapa kali atas faktor kesihatan.
Dalam sidang media minggu lalu, SPRM mendedahkan penemuan wang tunai pelbagai mata wang dan jongkong emas yang secara keseluruhannya berjumlah RM177 juta.
Pendedahan itu dibuat menerusi siri serbuan membabitkan tiga premis, termasuk sebuah 'safe house' di sekitar ibu negara yang dipercayai mempunyai kaitan dengan siasatan berkenaan.
Semua hasil rampasan itu juga turut dikaitkan dengan perbelanjaan dan perolehan dana bagi tujuan promosi serta publisiti program sewaktu beliau mentadbir kerajaan.
Topic Berkaitan
#ismail sabri yaakob
#SRPM
#pengubahan wang haram
#kes rasuah
Must-Watch Video
Cara lain mengikuti berita kami
Iklan