awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
Lain-Lain
  • Teknologi
  • Podcast
Polis buka kertas siasatan pemalsuan dokumen tujuh pemain warisan
Ringgit melonjak: Ahli ekonomi jangka mata wang tempatan mungkin kembali ke paras 3.82
Tiga ADUN Perlis tergugur jawatan diminta pulangkan segera aset kerajaan negeri
  • POLISI PRIVASI
  • TERMA PENGGUNAAN
  • IKLAN BERSAMA KAMI
  • PELABUR

© 2025 Astro AWANI Network Sdn. Bhd. 200001032668(535275-D) All Rights Reserved.

Pembangkang umpama 'langau politik' - Salahuddin

Irwan Muhammad Zain
Irwan Muhammad Zain
21/05/2023
07:07 MYT
Pembangkang umpama 'langau politik' - Salahuddin
Salahuddin menegaskan, pembangkang sepatutnya menggunakan sesi sidang parlimen yang akan bermula esok dengan mengemukakan usul undi tidak percaya jika benar sudah mempunyai cukup sokongan. - Fail/Bernama
PUTRAJAYA: Timbalan Presiden Parti Amanah Negara (Amanah), Datuk Seri Salahuddin Ayub menyifatkan pembangkang umpama ‘langau politik’ kerana tidak membawakan usul undi tidak percaya kepada Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim.
Salahuddin menegaskan, pembangkang sepatutnya menggunakan sesi sidang Parlimen yang akan bermula esok dengan mengemukakan usul undi tidak percaya jika benar sudah mempunyai cukup sokongan.
Jelas beliau, perdana menteri telah mencabar secara terbuka untuk pembangkang membawakan usul undi tidak percaya di Parlimen.
“Datuk Seri Anwar dengan berani dan secara terbuka telah mencabar pembangkang untuk mengemukakan usul undi tidak percaya di Parlimen.
“Sepatutnya mereka (pembangkang) menggunakan peluang pada sidang Parlimen dengan membawa usul tersebut.
“Jadi bila mereka tidak membawa usul undi tidak percaya ini, saya bolej sifatkan mereka umpama ‘langau-langau’ politik sahaja,” kata kepada media selepas merasmikan sambutan Hari Metrologi 2023 pada Ahad.
Sebelum ini terdapat laporan yang mendakwa terdapat usaha pemimpin Perikatan Nasional (PN) yang mahu menjatuhkan kerajaan sedia ada.
Bagaimanapun, beberapa pemimpin PN menafikan terdapat gerakan menjatuhkan Kerajaan Perpaduan yang diterajui Anwar ini.
Topic Berkaitan
#Salahuddin Ayub
#langau politik
#usul undi tidak percaya
#Anwar Ibrahim
Must-Watch Video
Cara lain mengikuti berita kami
Iklan