awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
Lain-Lain
  • Teknologi
  • Podcast
Harga emas, perak dijangka terus meningkat di sebalik ketidaktentuan jangka pendek - MGA
Pembangunan Dasar Halal Negara pada fasa akhir, dijangka siap Mei ini - Fadillah
SPRM pulangkan wang hasil rasuah, urusan belanja tanggungjawab MOF - Azam Baki
  • POLISI PRIVASI
  • TERMA PENGGUNAAN
  • IKLAN BERSAMA KAMI
  • PELABUR

© 2025 Astro AWANI Network Sdn. Bhd. 200001032668(535275-D) All Rights Reserved.

Terbuka India: Aaron-Wooi Yik, Pearly-Thinaah mara ke separuh akhir

Bernama
Bernama
20/01/2023
13:54 MYT
Terbuka India: Aaron-Wooi Yik, Pearly-Thinaah mara ke separuh akhir
Aaron-Wooi Yik menewaskan rakan senegara Ong Yew Sin-Teo Ee Yi 21-17, 21-11 dalam pertembungan suku akhir selama 31 minit di Dewan Tertutup K. D. Jadhav. - Gambar fail/BAM
NEW DELHI: Dua beregu Malaysia - Aaron Chia-Soh Wooi Yik dan Pearly Tan-M. Thinaah - mara ke separuh akhir masing-masing dalam acara lelaki dan wanita Terbuka India 2023 pada Jumaat.
Aaron-Wooi Yik menewaskan rakan senegara Ong Yew Sin-Teo Ee Yi 21-17, 21-11 dalam pertembungan suku akhir selama 31 minit di Dewan Tertutup K. D. Jadhav.
Mereka ternyata gembira apabila berjaya mengesahkan slot ke separuh akhir.
"Kami bermain dengan baik hari ini. Kami mendahului dari awal dan saya rasa kami beraksi cukup baik," kata Aaron kepada Bernama.
Pasangan nombor tiga dunia itu akan berhadapan sama ada dengan juara Terbuka Malaysia Fajar Alfian-Muhammad Rian Ardianto dari Indonesia atau gandingan Jerman Mark Lamsfuss-Germarvin Seidel.
Sementara itu, pasangan beregu wanita negara juga tidak menghadapi masalah untuk menundukkan gandingan Jepun Rin Iwanaga-Kie Nakanishi 21-13, 21-13.
Pearly berkata: "Mereka (pasangan Jepun) ialah pemain yang bagus. Bukan mudah untuk dapatkan mata menentang mereka".
Menjelang pertembungan separuh akhir, Thinaah berkata: "Kami tidak mahu sebarang tekanan. Kami hanya mahu beraksi lebih baik daripada perlawanan hari ini".
Pada separuh akhir esok, pasangan nombor lapan dunia itu berkemungkinan menentang gandingan dari Thailand Benyapa Aimsaard-Nuntakarn Aimsaard atau Nami Matsuyama-Chiharu Shida dari Jepun.
-- BERNAMA
Topic Berkaitan
#Terbuka India
#Aaron Chia-Soh Wooi Yik
#Pearly Tan-M Thinaah
#Separuh Akhir
Must-Watch Video
Cara lain mengikuti berita kami
Iklan