Tutup

'Korang nampak tak?' - Aeril perli sikap netizen permainkan gambar peserta 'Gopeng Trail' hilang

'Korang nampak tak?' - Aeril perli sikap netizen permainkan gambar peserta 'Gopeng Trail' hilang
Situasi ini turut menarik perhatian pelakon dan usahawan, Aeril Zafrel hingga memuat naik sekeping gambar yang memerli sikap netizen. - Foto Astro GEMPAK
BEBERAPA hari lalu viral gambar seorang pemuda bernama Mohamad Ashraf Hasan, 23 tahun yang hilang ketika menyertai larian Gopeng Ultra Trail di Gua Tempurung, Perak. 

Gambar Mohamad Ashraf atau Acap yang sedang berlari itu dikatakan mempunyai penampakkan 'ghaib' di sekelilingnya. Maka ramailah netizen yang melemparkan hujahan dan kepakaran mereka di sosial media.
Ramai yang mengaku mempunyai 'hijab' dan boleh melihat penampakan menyeramkan.

Situasi ini turut menarik perhatian pelakon dan usahawan, Aeril Zafrel hingga memuat naik sekeping gambar yang memerli sikap netizen.

"Ambil gambar ni waktu shooting tadi. Korang nampak tak? masalah #netizenmalaysia," katanya pada posting berkenaan.
Rata-rata netizen dilihat menyokong tindakan Aeril yang memerli sesetengah pengguna sosial media.Walau bagaimanapun tidak kurang juga yang tidak memahami maksud posting berkenaan.Acap bersama 485 peserta lelaki dan perempuan lain memulakan larian dari Gua Tempurung bagi kategori 25 kilometer sebelum kehilangannya disedari oleh rakannya meskipun berada pada kedudukan 10 peserta teratas dalam pertandingan itu, 23 Mac lalu.