Tutup

Zuraida serah surat jawapan tunjuk sebab

Zuraida serah surat jawapan tunjuk sebab
Zuraida Kamaruddin serahkan surat jawapan tunjuk sebab kepada Lembaga Disiplin parti itu berhubung dakwaan salah laku disiplin. - Gambar fail
KUALA LUMPUR: Naib Presiden PKR. Zuraida Kamaruddin hari ini menyerahkan surat jawapan tunjuk sebab kepada Lembaga Disiplin parti itu berhubung dakwaan salah laku disiplin.

Surat jawapan itu disampaikan oleh Setiausaha Politik Zuraida, Nor Hizwan Ahmad di ibu pejabat PKR di sini pada 12.45 tengah hari Rabu.

Menurut Nor Hizwan, beliau mewakili Zuraida yang perlu hadir mesyuarat Kabinet di Putrajaya hari ini.

"Pihak kami menerima notis (surat tunjuk sebab) daripada Lembaga Disiplin pada 15 Januari lalu dan pada hari ini, tepat 14 hari untuk menjawab surat berkenaan.
"Kami perlu teliti soalan yang dikemukakan, oleh itu kami ambil sedikit masa untuk jawab surat berkenaan dan ia ditulis sendiri oleh Zuraida setelah kami teliti pertuduhan itu," katanya kepada pemberita selepas selesai menyerahkan surat tunjuk sebab itu.


BACA: Zuraida akan jawab surat dalam tempoh ditetapkan
Nor Hizwan berkata, pihak Zuraida kini menyerahkan kepada Pengerusi Lembaga Disiplin PKR, Datuk Ahmad Kassim untuk meneliti jawapan tersebut bagi membuat sebarang keputusan.

Setiausaha Agung PKR, Datuk Seri Saifuddin Nasution Ismail pada 18 Januari lalu dilaporkan berkata, PKR telah mengeluarkan surat tunjuk sebab kepada Zuraida berhubung dakwaan salah laku disiplin. - BERNAMA

BACA: Hal Zuraida, itu urusan Lembaga Disiplin - Anwar

B
ACA: 46 pimpinan PKR gesa tindakan terhadap Zuraida dihentikan serta-mertaTag: zuraida kamaruddin, serah surat jawapan tunjuk sebab, Parti Keadilan Rakyat, PKR, Zuraida Kamaruddin, Naib Presiden PKRKomen Anda?

* Klik pada "Sort by" untuk kemaskini komen

PENAFIAN:
Astro AWANI tidak bertanggungjawab terhadap pendapat yang diutarakan melalui artikel ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Terima kasih.