awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
Lain-Lain
  • Teknologi
  • Podcast
Berita tempatan pilihan sepanjang hari ini
Lelaki Perancis dan dua rakan bebas tuduhan edar, miliki dadah
Langgar syarat hiburan, penganjur Makar Fest XL berdepan penalti RM30,000
  • POLISI PRIVASI
  • TERMA PENGGUNAAN
  • IKLAN BERSAMA KAMI
  • PELABUR

© 2025 Astro AWANI Network Sdn. Bhd. 200001032668(535275-D) All Rights Reserved.

MAS mohon dagangan saham digantung

Bernama
Bernama
29/08/2014
08:18 MYT
MAS mohon dagangan saham digantung
Saham MAS berakhir pada 25 sen pada pukul 5 petang Khamis - Gambar Fail
Malaysian Airlines System Bhd (MAS) memohon penggantungan dagangan sahamnya di Pasaran Utama Bursa Malaysia mulai pukul 9 pagi hingga 5 petang, sementara menunggu pengumuman penting.
Dalam makluman kepada Bursa Malaysia, syarikat itu berkata pemegang saham utamanya, Khazanah Nasional Bhd, akan membuat pengumuman berhubung butir-butir cadangan penyusunan semula syarikat penerbangan itu.
MAS berkata permohonan penggantungan berkenaan dibuat mengikut subperenggan 3.1(b) Nota Amalan 2 mengenai Permohonan Penggantungan Syarat Penyenaraian Pasaran Utama Bursa Securities.
Sementara itu, Bursa Malaysia, dalam makluman hari ini berkata kelulusan telah diberikan kepada permohonan penggantungan oleh MAS itu.
Saham MAS berakhir pada 25 sen pada pukul 5 petang semalam.
Khazanah Nasional, cabang pelaburan strategik kerajaan Malaysia, yang memiliki 69.4 peratus MAS, mengumumkan pada awal bulan ini bahawa ia akan mendapatkan 30.4 peratus yang tidak dimilikinya di bawah belian balik saham pada 27 sen sesaham yang akan membabitkan kos RM1.38 bilion sebagai permulaan kepada proses penstrukturan semula itu.
Topic Berkaitan
#Bursa Malaysia
#Khazanah Nasional
#MAS
#penerbangan Malaysia
Must-Watch Video
Cara lain mengikuti berita kami
Iklan