DUNIA
Taman tema Pokemon pertama dunia dibuka di Jepun tahun depan

Taman tema kekal pertama berasaskan dunia Pokemon, PokePark Kanto, akan dibuka di Jepun pada awal 2026 bersempena ulang tahun ke-30 francais tersebut. -Foto YouTube
TOKYO: Peminat francais Pokemon bakal disajikan dengan pengalaman unik apabila taman tema kekal pertama yang berasaskan dunia Pokemon akan dibuka di Jepun pada musim bunga tahun depan.
Ringkasan AI
- Taman tema kekal pertama berasaskan dunia Pokemon, PokePark Kanto, akan dibuka di Jepun pada awal 2026 bersempena ulang tahun ke-30 francais tersebut.
- Terletak di Yomiuriland, taman ini akan menampilkan dua zon utama: Sedge Town dengan Pusat Pokemon dan Gim Sedge, serta Pokemon Forest yang menempatkan lebih 600 spesies Pokemon dalam pelbagai habitat semula jadi.
- Tiket dijangka mula dijual hujung tahun ini, menawarkan pengalaman unik kepada peminat untuk menikmati dunia Pokemon secara langsung.
Sebelum ini beberapa tarikan Pokemon disertakan dalam Super Nintendo World, Universal Studios Jepun.
Menurut kenyataan The Pokemon Company, taman seluas lebih 500 meter itu akan menampilkan dua zon utama – Sedge Town, yang menempatkan Pusat Pokemon, Pasar Raya Poke dan Gim Sedge; serta Pokemon Forest, laluan semula jadi yang menempatkan lebih 600 spesies Pokemon dalam habitat seperti bukit, laluan berbatu, rumput tinggi dan terowong.
Tiket dijangka mula dijual hujung tahun ini dan taman tersebut dijadualkan dibuka secara rasmi pada awal 2026.
Must-Watch Video
Cara lain mengikuti berita kami