KUALA LUMPUR: Bermula hari ini, pelanggan Astro boleh menonton lebih daripada 800 filem termasuk filem box-office dan siri Marvel melalui aplikasi Disney+ Hotstar.

Bukan itu saja, pelanggan juga boleh menonton 18,000 episod kandungan dalam Disney, Disney+ Originals, filem-filem dan siri drama tempatan serta Asia yang terkenal melalui aplikasi tersebut.

Selaku pengedar rasmi di Malaysia, Astro dapat memberikan tawaran terbaik kepada pelanggannya dan bagi pelanggan ‘Movies Pack’, mereka akan menikmati akses ke aplikasi dan laman rasmi Disney+ Hotstar.

Ia adalah sebahagian daripada ‘Movies Pack’ yang baharu yang lebih besar dan menarik malah hanya dikenakan caj tambahan RM5 sebulan.

“Pelanggan lain juga boleh strim Disney+ Hotstar dengan ‘bundle’ berbaloi melalui ‘Starter Plus Pack’ pada harga RM68.82 sebulan atau ‘Value Plus Pack’ pada harga RM87.50 sebulan.

“Sebagai alternatif, para pelanggan boleh menambah langganan ke Disney+ Hotstar pada harga RM54.90 untuk tempoh 3 bulan ke dalam pakej sedia ada mereka,” menurut kenyataan daripada Astro pada Selasa.

Untuk pendaftaran dan maklumat lanjut, pelanggan boleh melayari laman web astro.com.my/Disney.

Sementara itu, Astro memaklumkan pelanggan ‘Movies Pack’ yang sedia ada dan pelanggan Astro yang lain diingatkan agar mengikuti langkah mudah ini sebelum mereka boleh mula strim.

1. Daftar Astro ID: Untuk pelanggan yang belum mencipta Astro ID, mereka perlu berbuat demikian melalui astro.com.my/astroID. Pengguna Astro GO boleh menggunakan ID mereka yang sedia ada.

2. Aktifkan (bermula 1 Jun 2021): Pelanggan perlu layari astro.com.my/Disney, log masuk dengan Astro ID, masukkan nombor telefon bimbit untuk mengaktifkan kelayakan mereka.

3. Strim (bermula 1 Jun 2021): Selepas berjaya mengaktifkan (Langkah 2), pelanggan perlu muat turun aplikasi Disney+ Hotstar dari Apple App Store atau Google Play Store dan log masuk menggunakan nombor telefon seperti di Langkah 2.