PERTAMA kali dalam sejarah perfileman tempatan, sebuah filem menawarkan dua pengakhiran!
Filem Misteri Dilaila memberi kuasa kepada penonton untuk memilih kesudahannya.
Kuasa ini, kata sutradaranya, Syafiq Yusof ditawarkan kerana pihaknya menyedari berlaku perdebatan dalam kalangan penonton yang telah menyaksikan filem genre misteri thriller ini.
“Hari ini secara rasminya saya umumkan kepada semua bahawa sememangnya filem ini dibuat khas dengan dua pengakhiran berbeza.
"Konsep sebegini belum pernah lagi ditampilkan di dalam industri filem Malaysia.
"Di samping itu, genre misteri thriller menjadi pilihan utama saya untuk muncul dengan konsep ini kerana ia memberi peluang untuk saya mengembangkan jalan cerita dan karakter dengan lebih dramatik dan kreatif.
"Saya juga berharap konsep ini mampu membantu filem genre misteri thriller mendapat lebih perhatian oleh penggemar filem tanah air sama seperti kelompok filem aksi dan seram," katanya.
Misteri Dilaila mula menemui penonton di seluruh pawagam di Malaysia, Singapura dan Brunei sejak 21 Februari yang lalu.
Filem yang membariskan pelakon hebat seperti Zul Ariffin, Elizabeth Tan, Datuk Rosyam Nor, Sasqia Dahuri, Nam Ron dan Mas Khan juga bakal menemui penonton di Indonesia bermula 13 Mac ini.
Jangan lepaskan peluang untuk menyaksikan kedua-dua pengakhiran filem terbitan Astro Shaw dan Skop Productions di pawagam berhampiran anda sekarang.
Ikuti perkembangan dan info terkini mengenai senarai pawagam bagi kedua-dua pengakhiran filem di Instagram, Facebook dan Twitter Astro Shaw.
Misteri Dilaila mengisahkan pasangan suami isteri, Jefri (Zul Ariffin) dan Dilaila (Elizabeth) bercuti di sebuah banglo di Bukit Fraser.
Malam pertama di sana, Jefri diganggu dengan kejadian aneh sementara pada keesokan harinya pula, lelaki itu mendapati isterinya hilang.
Kesedihan Jefri terubat apabila Imam Aziz (Namron) muncul memberitahu, isterinya sudah ditemui dalam keadaan selamat.
Jefri bagaimanapun terkejut wanita yang muncul bersama Imam Aziz bukan isterinya. Wanita itu mengakui dirinya Dilaila.
Persoalan mula bermain di fikiran, siapa betul dan salah dalam situasi berkenaan. Mampukah Jefri merungkai misteri kehilangan isterinya?
Gempak
Mon Feb 25 2019

MAHU tahu apa kesudahan Misteri Dilaila, pastikan anda ke pawagam.

Vaksin COVID-19 | Tidak salah kalau tidak suntik
Tiada kesalahan dalam peruntukan Akta Pencegahan dan Kawalan Penyakit Berjangkit 1988 bagi individu yang menolak penerimaan suntikan vaksin COVID-19. Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Undang Undang Dan Parlimen), Datuk Seri Takiyuddin Hassan berkata, suntikan vaksin melalui Program Imunisasi Kebangsaan dibuat secara percuma dan sukarela ke atas individu yang tersenarai.

Krisis COVID-19 | AirAsia teroka penghantaran guna dron
Teleport iaitu cabang logistik di bawah AirAsia Digital akan meneroka penggunaan dron untuk menghantar barang.

Politik | Ahli UMNO jangan hilang fokus
Ahli UMNO tidak harus hilang fokus ketika parti itu sedang berdepan kemelut dengan Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu), kata Pengerusi UMNO Perak, Datuk Saarani Mohamad.

Kekeluargaan | KPWKM cadang kursus selepas kahwin
Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat bercadang mewujudkan kursus pasca perkahwinan untuk mengukuhkan lagi institusi kekeluargaan. Menterinya, Datuk Seri Rina Harun berkata, kementerian masih dalam peringkat untuk mempertimbangkan sama ada kursus itu wajib diambil oleh suami isteri tanpa mengira latar belakang agama dan sebaliknya.

Serangan Letupan | 10 maut, dalam letupan di Mogadishu
10 orang maut manakala lebih 30 yang lain cedera parah apabila sebuah kereta dipenuhi bahan letupan merempuh sebuah restoran popular di ibu kota Somalia pada Jumaat malam. Menurut jurucakap polis, Sadiq Ali, letupan itu adalah merupakan tindakan pengganas yang dikaitkan dengan golongan Al-Qaeda yang sering menyasarkan kawasan Mogadishu.

Lawatan Asia Barat | PM, isteri tiba di Riyadh
Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin dan isteri, Puan Sri Noorainee Abdul Rahman selamat tiba di Jeddah pada jam 5.31 petang waktu tempatan untuk lawatan rasmi ke Arab Saudi.

Geologi | Lebih 50 tapak geologi akan dikaji di Lenggong
Lebih 50 tapak geologi di Lenggong dikaji untuk diperakukan sebagai Geopark Lembah Lenggong, sekaligus mampu merancakkan pertumbuhan ekonomi di kawasan tersebut. Kajian sedang dilakukan sebelum pengiktirafan diberi kepada Geopark Lembah Lenggong sebagai Geopark Kebangsaan kedua di Perak, selepas Geopark Lembah Kinta.

Lemas | Remaja dibawa arus masih belum ditemui
Seorang remaja perempuan yang dikhuatir lemas ketika berkelah di Sungai Nenggiri, Kampung Pulau Setelu di Gua Musang, Kelantan pada Jumaat, masih gagal dijumpai pada hari kedua operasi mencari dan menyelamat. Mangsa dikenali sebagai Nur Jannatul Alia Mohd Zamri dan berusia 13 tahun.

Teknologi VSAT | Bantu penduduk pedalaman Sabah berhubung dengan dunia luar
Penyediaan perkhidmatan teknologi satelit Very Small Aperture Terminal, V-SAT yang dilaksanakan kerajaan amat dinantikan penduduk di kawasan pedalaman Sabah.

10 Berita Pilihan - (06 Mac 2021)
Antara pelbagai berita dalam dan luar negara yang disiarkan di Astro AWANI, berikut adalah yang paling menjadi tumpuan sepanjang hari ini.

Big Stage: Qody Rany idam berlakon dengan Rosyam Nor
Dalam hidup, kita tidak boleh selesa melakukan satu perkara sahaja kalau kita hendak berjaya.

Tak jaga makan, Zul Ariffin dedah berat badan naik mendadak hingga mencecah...
Biar betul ni?

Rupa-rupanya Misteri Dilaila ada dua kesudahan
Jangan gaduh okey!

Lee Chong Wei: Rise of the Legend sarat permainan emosi
Penulis skrip berjaya membuai penonton untuk sama-sama menyelami kesedihan, kesukaran, keperitan, kebanggaan dan kegembiraan yang dipaparkan.

Enam tahun tersimpan, akhirnya 'Balistik' difilemkan
Filem penuh aksi ini berkisarkan perjalanan hidup Saga yang bekerja sebagai pembunuh upahan.