awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
Lain-Lain
  • Teknologi
  • Podcast
Pempengaruh media sosial didakwa rogol, lakukan amang seksual terhadap dua remaja
Sultan Selangor amat dukacita insiden bakar suar, tidak berkenan budaya samseng
Aspek perjawatan, skim AKPS dijangka selesai selewatnya awal suku kedua 2026 - KP
  • POLISI PRIVASI
  • TERMA PENGGUNAAN
  • IKLAN BERSAMA KAMI
  • PELABUR

© 2025 Astro AWANI Network Sdn. Bhd. 200001032668(535275-D) All Rights Reserved.

Aliran trafik dijangka meningkat esok

Nursyazwani Saiful Sham
Nursyazwani Saiful Sham
22/06/2018
13:40 MYT
Aliran trafik dijangka meningkat esok
Hasil tinjauan udara Astro AWANI bersama PLUS mendapati jumlah kenderaan juga dilihat semakin berkurangan memandangkan orang ramai sudah pulang ke pusat bandar sejak berakhirnya cuti umum sempena Hari Raya Aidilfitri pada 17 Jun lepas. - Astro AWANI
Aliran trafik di beberapa lebuh raya utama PLUS dilaporkan berjalan lancar hari ini.
Hasil tinjauan udara Astro AWANI bersama PLUS mendapati jumlah kenderaan juga dilihat semakin berkurangan memandangkan orang ramai sudah pulang ke pusat bandar sejak berakhirnya cuti umum sempena Hari Raya Aidilfitri pada 17 Jun lepas.
Kawasan ‘panas’ yang lazimnya berlaku kesesakan jalan raya seperti kedua-dua arah menghala utara dan selatan menuju ke Terowong Menora masih lagi terkawal.
Antara lain seperti Simpang Pulai ke Tapah, Bukit Beruntung ke Rawang juga dilihat lancar.
Namun, menurut Pengurus Perniagaan Wilayah Utara PLUS Malaysia Berhad, Mohd Yusuf Abdul Aziz, jumlah kenderaan dijangka meningkat pada cuti hujung minggu memandangkan orang ramai pulang ke pusat bandar.
“Kita menjangkakan pada esok hari akan terdapat peningkatan trafik yang agak ketara memandangkan cuti hujung minggu dan penutup cuti sekolah.
“Kami juga mengambil kesempatan ini untuk mengingatkan kepada pengguna lebuh raya khususnya kenderaan berat untuk tidak memasuki lebuh raya kedua -dua hari (Sabtu dan Ahad) memandangkan Ops Selamat akan berakhir 24 Jun ini.
“Justeru pada yang ingin pulang ke bandar sila patuhi jadual perjalanan yang telah dikemukakan oleh PLUS,” katanya.
Tambah Mohd Yusuf, pengguna lebuh raya disarankan merancang perjalanan dan berhati-hati ketika memandu.
Kepada pengguna yang ingin mendapatkan maklumat terkini trafik di lebuh raya utama PLUS, layari Twitter @plustrafik untuk perkembangan dari semasa ke semasa.
Topic Berkaitan
#lebuh raya
#Lebuh Raya Utara - Selatan
#Mohd Yusuf Abdul Aziz
#Pengurus Perniagaan Wilayah Utara PLUS Malaysia Berhad
#PLUS
Must-Watch Video
Cara lain mengikuti berita kami
Iklan