awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
Lain-Lain
  • Teknologi
  • Podcast
Berita tempatan pilihan sepanjang hari ini
Lelaki Perancis dan dua rakan bebas tuduhan edar, miliki dadah
Langgar syarat hiburan, penganjur Makar Fest XL berdepan penalti RM30,000
  • POLISI PRIVASI
  • TERMA PENGGUNAAN
  • IKLAN BERSAMA KAMI
  • PELABUR

© 2025 Astro AWANI Network Sdn. Bhd. 200001032668(535275-D) All Rights Reserved.

Aplikasi MyTeksi salur maklumat jenayah kepada polis

Aizat Sharif
Aizat Sharif
27/02/2014
03:50 MYT
Aplikasi MyTeksi salur maklumat jenayah kepada polis
Pemandu-pemandu teksi kini akan bertindak sebagai mata dan telinga bagi pihak polis dalam usaha pencegahan jenayah bagi Polis DiRaja Malaysia (PDRM).
Melalui aplikasi MyTeksi, segala maklumat-maklumat berkaitan jenayah akan disalurkan oleh mereka kepada pihak polis.
Timbalan Pengarah Jabatan Pencegahan dan Pembanterasan Jenayah (JPPJ), Datuk Wan Ahmad Najmuddin Mohd berkata aplikasi tersebut membolehkan pemandu teksi menyalurkan maklumat dengan cepat.
polis
polis
BANTERAS: Pemandu teksi kini akan menjadi 'mata dan telinga' kepada polis dalam usaha mencegah jenayah di negara ini. (GAMBAR: Polis Diraja Malaysia (PDRM))
“Dalam sesi ini kita dapat bertukar pandangan disamping menambahbaik fungsi dalam aplikasi yang diperkenalkan itu terutama dalam penyaluran maklumat berkaitan dengan jenayah,” katanya dalam satu perjumpaan bersama 19 pemandu teksi sekitar Kuala Lumpur dan Selangor di Ibu Pejabat MyTeksi di sini.
Dalam memantapkan lagi penggunaan aplikasi tersebut komitmen untuk kolaborasi yang berkesan telah dijanjikan oleh pemandu-pemandu teksi yang hadir.
Perjumpaan itu turut dihadiri oleh wakil MyTeksi dan beberapa pegawai kanan polis.
Topic Berkaitan
#jenayah
#myteksi
#PDRM
#polis
Must-Watch Video
Cara lain mengikuti berita kami
Iklan