awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
Lain-Lain
  • Teknologi
  • Podcast
Titah Adendum: AGC nafi dakwaan keputusan mahkamah kurangkan kuasa pengampunan Raja-Raja
Lebih 2.2 juta kenderaan dijangka masuk Pulau Pinang
Titah Adendum: "Jangan campur urusan kami" - Pemuda UMNO WP selar kenyataan AMK
  • POLISI PRIVASI
  • TERMA PENGGUNAAN
  • IKLAN BERSAMA KAMI
  • PELABUR

© 2025 Astro AWANI Network Sdn. Bhd. 200001032668(535275-D) All Rights Reserved.

Datasonic dapat kontrak bernilai RM50.1 juta daripada KDN

Bernama
Bernama
17/02/2022
21:17 MYT
Datasonic dapat kontrak bernilai RM50.1 juta daripada KDN
Di bawah terma LOA, DTSB dikehendaki memberikan jaminan bank (bon prestasi) berjumlah RM2.5 juta kepada KDN dengan tempoh sah laku dua tahun bermula 15 Feb 2022. - Gambar fail BERNAMA
KUALA LUMPUR: Datasonic Group Bhd (Datasonic) telah memperoleh kontrak bernilai RM50.12 juta daripada Kementerian Dalam Negeri (KDN) untuk pembekalan kad belum diproses MyKad, MyTentera, MyPOCA dan sedia digunakan oleh Jabatan Pendaftaran Negara bernilai RM50.11 juta.
Datasonic dalam kenyataan kepada Bursa Malaysia berkata, anak syarikat milik penuhnya Datasonic Technologies Sdn Bhd (DTSB) semalam menerima surat anugerah (LOA) itu untuk kontrak setahun yang bermula dari 15 Februari 2022.
Di bawah terma LOA, DTSB dikehendaki memberikan jaminan bank (bon prestasi) berjumlah RM2.5 juta kepada KDN dengan tempoh sah laku dua tahun bermula 15 Feb 2022, katanya.
Syarikat juga perlu melaksanakan program Professional Training and Education for Growing Entrepreneurs (PROTEGE) seperti yang ditetapkan oleh kerajaan berdasarkan jumlah kontrak dengan bilangan peserta minimum 20 orang, tanpa sebarang kos kepada kerajaan.
Datasonic berkata kontrak itu dijangka menyumbang secara positif terhadap pendapatan masa depan kumpulan dan aset bersih sesaham bagi tahun kewangan berakhir 31 Mac 2022.
-- BERNAMA
Topic Berkaitan
#Datasonic Group Bhd
#Kementerian Dalam Negeri
#kontrak
#pembekalan kad belum diproses
Must-Watch Video
Cara lain mengikuti berita kami
Iklan