awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
Lain-Lain
  • Teknologi
  • Podcast
Pasukan forensik siasat lokasi serangan bom bunuh diri di masjid Islamabad
Lisa BLACKPINK bakal bintangi filem original Netflix baharu
Mangsa cedera akibat gempa bumi Pacitan meningkat kepada 40 orang
  • POLISI PRIVASI
  • TERMA PENGGUNAAN
  • IKLAN BERSAMA KAMI
  • PELABUR

© 2025 Astro AWANI Network Sdn. Bhd. 200001032668(535275-D) All Rights Reserved.

Dua beradik dipenjara sehari kerana mencuri

Bernama
Bernama
24/12/2012
07:01 MYT
Dua beradik dipenjara sehari kerana mencuri
Dua beradik dipenjarakan
Dua beradik dijatuhi hukuman penjara sehari dan denda RM1,000 selepas mengaku bersalah mencuri pelbagai barangan termasuk pakaian kanak-kanak di sebuah pusat beli belah tiga hari lepas.
Majistret Erry Shahriman Nor Aripin menjatuhkan hukuman itu terhadap Salmah Ismail, 42, dari Cheras di sini dan Hasnani Ismail, 41, dari Batu Caves, Selangor.
Mereka didakwa bersama-sama mencuri pelbagai pakaian kanak-kanak berjenama, satu set cadar katil dan peralatan menulis yang kesemuanya bernilai RM1,497.76.
Kedua-duanya yang juga ibu tunggal, didakwa melakukan kesalahan itu di Pasaraya AEON Taman Maluri, Cheras di sini pada 2.15 petang, 21 Dis lepas, mengikut Seksyen 380 Kanun keseksaan yang membawa hukuman penjara sehingga 10 tahun dan denda sehingga RM10,000, jika sabit kesalahan.
Dalam rayuannya, Salmah berkata dia terpaksa melakukan kesalahan itu kerana desakan wang untuk menyara anak tunggalnya yang masih kecil manakala Hasnani turut menanggung lima anak yang bersekolah dan memerlukan perhatiannya.
Pendakwaan dikendalikan Pegawai Pendakwa Inspektor Zuraimi Kamarulzaman manakala kedua-duanya tidak diwakili peguam.
Topic Berkaitan
#dipenjarakan
#Mencuri
#pusat membeli belah
#Taman Maluri
#Zuraimi Kamarulzaman
Must-Watch Video
Cara lain mengikuti berita kami
Iklan