awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
Lain-Lain
  • Teknologi
  • Podcast
PM Anwar arah AKPS perhebat operasi banteras kegiatan e-waste haram
Isu dana zakat: YDP MAINPP sedia beri keterangan kepada SPRM
Mogok seluruh negara lumpuhkan pengangkutan awam di Jerman
  • POLISI PRIVASI
  • TERMA PENGGUNAAN
  • IKLAN BERSAMA KAMI
  • PELABUR

© 2025 Astro AWANI Network Sdn. Bhd. 200001032668(535275-D) All Rights Reserved.

Inkues Adib: Semua pihak diminta bersabar - Zuraida

Firdaus Azil
Firdaus Azil
26/01/2019
08:32 MYT
Inkues Adib: Semua pihak diminta bersabar - Zuraida
Zuraida meminta semua pihak agar bersabar berhubung proses inkues ke atas kematian Muhammad Adib. -Gambar fail
Menteri Perumahan dan Kerajaan Tempatan, Zuraida Kamaruddin meminta semua pihak agar bersabar berhubung proses inkues ke atas kematian ahli bomba Muhammad Adib Mohd Kassim.
Beliau berkata tarikh bicara sudah pun ditetapkan untuk dua siri, iaitu siri pertama bermula 11 Februari hingga 28 Februari, manakala siri kedua perbicaraan pada 2 Mac hingga 8 Mac.
Ahli Parlimen Ampang itu berkata buat masa kini, peguam-peguam yang dilantik bagi pihak kerajaan sedang mengumpulkan kesemua bahan untuk perbicaraan itu.
“Sekarang sampai Februari tak lama lagi. Sebab ada perkara harus dikumpulkan, dan kita kena berikan kelulusan kepada peguam-peguam yang telah dinamakan. Ada proses tertentu yang harus kita endorse dulu”
Zuraida berkata demikian kepada pemberita selepas melancarkan “3r on wheels” dan kad mesra, stesyen minyak petronas kolam ayer, di sini hari ini.
Muhammad Adib, 24, yang juga anggota Unit Bantuan Perkhidmatan Kecemasan (EMRS) Jabatan Bomba dan Penyelamat (JBPM) Subang Jaya, telah diserang dan dipukul perusuh dalam kejadian kekecohan di tapak Kuil Sri Maha Mariamman, USJ 25, Subang Jaya pada 27 November lalu.
Allahyarham, menghembuskan nafas terakhirnya di Institut Jantung Negara (IJN) pada 17 Disember lalu, dan telah dikebumikan di kampung halaman beliau di Kuala Kedah, sehari kemudian.
Topic Berkaitan
#Ampang
#bomba
#kuil sri maha mariamman
#menteri
#Mohd Adib
#rusuhan
#Zuraida Kamaruddin
Must-Watch Video
Cara lain mengikuti berita kami
Iklan